L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 29 de febrer del 2012

TEMA DEL DIA: Fabra malgasta la seua primera trobada oficial amb Rajoy i torna de Madrid amb les mans buides

  

 La salvació per a la “Comunitat” arribaria amb l'aterratge de Rajoy a la Moncloa, almenys això van assegurar una i mil voltes Francisco Camps i el seu successor, tant en mítings partidistes com en seu parlamentària. Però Alberto Fabra va tornar ahir amb les mans buides de Madrid.

Durant molts mesos el PP va semblar que ho tenia clar i fins i tot Francisco Camps, el màxim artífex de l'estat ruïnós de les arques públiques valencianes, es cobria l'esquena culpant un model de finançament autonòmic perjudicial per als valencians que ha atribuit sempre a Zpatero i les seues males intencions. "Tot canviarà quan governe Rajoy " va encunyar Camps, i nomes feien que reclamar a Zapatero 7.300 milions de deute històric.

Però ahir el deute es va oblidar. O això va semblar. Perquè quan més necessitada està la comunitat de finançament per a pal·liar el forat econòmic deixat per quatre legislatures de govern del PP, el president Alberto Fabra no li va arrancar de Mariano Rajoy més que una declaració de bones intencions. 

El sarró, malgrat les promeses electorals del PP, tornava buit després de visitar Rajoy
"He trobat un president coneixedor de la realitat de la Comunitat Valenciana, sensible davant les nostres reivindicacions, i realista quant a la situació actual", deia Fabra a la premsa a l'eixida de la trobada, que es va perllongar durant dues hores d'esquena als ciutadans. Però hi haurà diners? Perquè el sarró, malgrat els centenars de promeses realitzades a l'electorat valencià, tornava buit després de visitar Rajoy. 

No obstant açò, Fabra assegurava haver tocat el tema del finançament. "No podem ser la segona comunitat pitjor finançada d'Espanya. Per açò jo he demanat al president del Govern —quan puga ser, perquè jo també sóc conscient de la situació actual— que tinga en compte eixos desequilibris, perquè al final les administracions hem de corregir els drets dels ciutadans especialment en sanitat, en educació i en polítiques socials", assegurava.

En poques paraules, “ donde dije digo digo “Diego” i pasar de la duresa reivindicativa enfront de Zapatero a la total submissió enfront dels desitjos de Rajoy, mentre  els valencians  i les valencianes patim els efectes del desequilibri. 

Necessitem diners i Fabra demana una cimera

Ha tornat amb les mans buides, però Fabra no va dubtar a traure pit en anunciar que, a petició seua, el nostre territori será la seu d'una cimera de presidents autonòmics abans de l'estiu. És a dir:  prorrogar uns mesos l’arribada de solucions als problemes i com no, una nova despesa acollint la cimera.

Segons Fabra, també es va abordar el tema de l'aigua  i va aconseguir "el compromís de portar aigua des d'on en sobra fins a on en falta" (per a riure, no penseu?), de l'agricultura o del corredor mediterrani  això si, sense cap compromís en particular.  Si van parlar o no dels casos de presumpta corrupció que nien en el grup parlamentari del PP en Les Corts, és una cosa que Fabra no va revelar a l'eixida de la trobada. 

L'oposició destaca el fracàs de la reunió per als valencians i valencianes
Com no podia ser d'una altra manera, l'oposició no va vore amb bons ulls tot el paperot escenificat per Fabra. El secretari general del PSOE valencià, Jorge Alarte, va demanar a Fabra que "a més d'anar a fer palmadetes a Mariano Rajoy, done explicacions clares i contundents de com pensa afrontar la desviació del dèficit que, a la Comunitat Valenciana, és del 2,3%".
 
El sindic de Compromís, Enric Morera, va optar per la ironia i va assenyalar de la reunió que "millor hauria sigut que no s'haguera celebrat, perquè les seues conseqüències en termes econòmics han sigut nefastes: en finalitzar hem sabut que el deute de la Generalitat ha sigut qualificada com a bons brossa". 

A més, Morera va  declarar que la idea d'una cimera autonòmica, "no està del tot malament", però va demanar que esta vegada "deixen clar qui ha de pagar-la, perquè ja està bé de pagar-li actes polítics i electoralistes al senyor Rajoy, a qui recordem que encara deu un acte a la Fira de València de l'any 2008 i que supera el milió d'euros; i per culpa d'actes com aquell hi ha un forat en els comptes de l'entitat i s'han hagut d'acomiadar treballadors”.

La síndica d'Esquerra Unida en Les Corts, Marga Sanza, va acusar Fabra "d'estar totalment disposat a aplicar les retallades que Mariano Rajoy li exigisca. Tot menys veure d'on es trauen més ingressos amb mesures com la persecució del frau fiscal. Rajoy i Fabra han congeniat per a continuar retallant i açò només crearà més atur, més regressió i més injustícia social".

- Segons L'Informatiu
-