L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 29 de febrer del 2012

No pinta bon panorama: S&P baixa la qualificació del deute valencià al nivell de bo porqueria



L'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's (S&P) ha rebaixat ahir dimarts els “ràtings” de llarg i curt termini de la Generalitat Valenciana. En concret, la qualificació de llarg termini passa de 'BBB-' a 'BB', segon nivell dins del grau especulatiu o de no inversión,  i la de curt de 'A-3' a 'B', tercer nivell, un esglaó més negatiu que l'anterior. En el primer cas, adverteix que s'enfronta amb una gran incertesa davant de condicions econòmiques adverses i en el segon, que és encara més vulnerable tot i que "té capacitat per complir amb les seues obligacions financeres".

Segons la seua opinió, la Generalitat "té un perfil creditici debilitat, amb alts dèficits fiscals, una alta càrrega de deute i accés limitat al finançament extern més enllà de l'assistència financera" de l'executiu estatal.

S&P augura que la línia creada per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a atendre venciments "no podrà cobrir el servici del deute fins al juny" de manera que "caldran mesures de suport governamental addicionals, encara indefinides", i sosté que esta situació "no és compatible" amb mantindre la qualificació de la Comunitat en categoria d'inversió pel seu "feble perfil creditici".

ICO NOMÉS COBREIX EL 52% DE VENCIMENTS DEL PRIMER SEMESTRE

Pel que fa al suport de l'ICO, necessita que el disseny actual d'aquesta "nova facilitat financera" cobrix "únicament el 52% de les amortitzacions" de la Comunitat a la primera meitat de 2012.

Segons el parer d'S&P, el Govern espanyol "probablement proporcionarà suport financer per a cobrir el servici del deute en 2012, però de manera extraordinària".

Respecte al manteniment de les qualificacions de llarg i curt termini "en CreditWatch amb implicacions negatives", S&P ressalta que també reflecteix el "risc" que l'"equip gestor" de la Comunitat "no complisca estrictament amb les condicions establertes pel Govern espanyol en el marc del seu mecanisme de suport extraordinari", donat el seu "recent historial de desviacions amb els objectius fiscals oficials". 
 
- Segons EuropaPress
-