L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 28 de febrer del 2012

Morera denuncia a la fiscalia de menors la detenció irregular de la seua filla

 

"Algú s’ha passat la línia que separa la política de la vida familiar, i han demostrat que quan no tenen armes democràtiques per a combatre raonaments, fan ús de les tècniques pròpies de règims poc o gens democràtics. Un lamentable fet més protagonitzat pels comandaments polítics de la Policia Nacional" ha assenyalat el diputat de Compromís, Enric Morera.

Morera denunciara tots els fets relacionats amb la detenció irregular de la seua filla i la filtració de la notícia a certs mitjans de comunicació, com també els insults i amenaces que s’han difós per xarxes socials per part de militants, càrrecs públics i orgànics del PP i altres organitzacions de l’extrema dreta valenciana.

 El portaveu de Compromís ha reclamat la depuració de responsabilitats d'aquells que van ordenar "la persecució" de la seua filla i d'aquells que han revelat dades confidencials d'una menor, entre els quals segons el diari Levante-EMV, ha apuntat a l'assessor del PP  a l'Ajuntament de Valencia, Luis Salom. Aixi mateix, ha dit que posarà en coneixement de la Fiscalia els comentaris fents en la xarxa social  Twitter per dirigents del PP, cas dels diputats Trinidad Miró o Antonio Peral, que considera lesionen els drets d'un menor.
Morera ha considerat que els comandaments policials hauran de "donar explicacions" perque "algunes fonts policials han posat a disposició de càrrecs del PP informació reservada" cosa que és delicte greu en ser menor d'edat, a la qual se li han vulnerat els drets.

  Els fets

Morera ha explicat que " la meua filla es trobava dissabte per la nit amb 30 amics i amigues, la majoria també companys i companyes de l’IES Lluís Vives de València, a la zona del jardí de l’Hospital. En eixe moment, va aparèixer la policia i, curiosament, l'única jove que va estar traslladada i aïllada en un cotxe patrulla sols per a ella va ser la meua filla, a qui interrogaren amb la intenció de que reconeguera l’autoria d’unes pintades. Eixe tractament és un fet gravíssim perquè s’ha violat la llei de com actuar amb els menors, tal com estipula el Reial Decret 1774/2004.

Cal destacar que els joves no han estat sorpresos per la policia fent eixes pintades i, el més greu és que, una vegada a la comissaria, van ser interrogats els set menors sense la presència dels pares i tampoc sense la presència d’advocats i sense informar-los dels seus drets i per què estaven detinguts.
La policia, que ens va avisar als pares a les 2 de la matinada, sols ens van comunicar que havien estat detinguts perquè podien ser els autors d’unes pintades, però sense tindre cap prova i sense obrir cap expedient.

El més greu de tot este afer és que algú ha passat dades d’una menor sense cap diligència, sense respectar la llei que és molt clara i això ha servit per a fer una campanya personal d’atac directe contra una formació política i contra la meua persona".

Morera  presentarà una denúncia a la Fiscalia de Menors perquè s’actue en conseqüència contra els culpables de la filtració i contra aquelles persones que han fet difusió de la informació i han aprofitat per a difamar i insultar a una menor, amb l’excusa de fer un atac contra una formació política.

 El Mundo

Levante

-