L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 14 de febrer del 2012

Quina sanitat ens espera? Quan tancar centres de salut suposa millorar el servei, segons el PP


Les arques públiques valencianes están en números rojos després de 16 anys interromputs de governs del PP, i el president Alberto Fabra cerca maneres de reduir despesa. I ho vol fer sense posar en evidència els forats dels seus predecessors i, el bo i millor de tot,  venent les retallades com a "millores". L'últim exemple, la intenció de reduir els dies d'atenció en els centres de salut per a "millorar el servei"

Ho va avançar el diari Levante i el conseller Rosado ho confirmava amb matisos després: La conselleria de Sanitat estudia el tancament dels centres de salut a partir de març com una de les 300 mesura d'estalvi que assegura estar considerant el Consell.

El conseller interrogat per la premsa va dir que l'horari d'atenció dependria dels responsables del centre. La "intenció" de la Conselleria de Sanitat és que romanguen oberts "excepte"  els casos en què  s’haja decidit que es mantinga un horari diferent i afirmava “sempre que siga per a millorar la qualitat de l'assistència que es presta en cada centre".

Rodado afirmava que "No ens atreviríem a tancar cap centre de salut si implicara un deteriorament de l'assistència sanitària",  però la vàlua de la seua paraula estava francament en dubte, tenint en compte que en el mateix acte anunciava que el Consell no anava a atendre el pagament als farmacèutics en el termini acordat i que als proveïdors sanitaris ni tan sols els pagarà este trimestre.

L’anunci sorprenent de "millora" va produir les crítiques de l'oposició, i la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, va mostrar el rebuig del seu grup parlamentari a la mesura perquè al seu parer "suposaria el caos i la saturació definitiva" del sistema de salut públic. Per a Oltra "no és correcte que s'apliquen aquestes dràstiques retallades a un dret bàsic com és la sanitat mentre el govern de Fabra no s'atreveix a passar la tisora pels grans esdeveniments o els apadrinats del PP en el sector públic, que dessagnen dia a dia les arques de la Generalitat”.
 
La diputada autonòmica d'Esquerra Unida, Marina Albiol va criticar durament una mesura per a la qual el seu grup no troba "cap justificació". "La qualitat de l'assistència sanitària es veurà perjudicada i els pacients seran com sempre els afectats", va assenyalar, abans d'afegir que, si la justificació del Consell és l'estalvi, els sembla una "barbaritat". "La sanitat ha d'estar exempta de les retallades. Al final qui ho pagaran seran els pacients, i per descomptat, els professionals sanitaris que hauran de treballar amb la massificació que generarà", va advertir.


Els proveïdors sanitaris llancen una "crida desesperada" perquè el Consell i els bancs els aboquen a la fallida

I mentre tant, la Plataforma de proveïdors sanitaris ha afirmat que els impagaments del Govern valencià, al costat de l'actuació de la banca, estan emportat a la "fallida" a les xicotetes i mitjanes empreses.   En un comunicat, ha realitzat "una crida desesperat" a la Generalitat valenciana perquè "abandone la trinxera del silenci i ens expose ja d'una vegada el Pla de Pagaments que ve repetint des de fa ja diversos mesos".

També han explicat que, a més del problema del deute impagat de l'Administració, ara "irrompen" els bancs aplicant tota una bateria de "mesures abusives" a les nostres empreses, "ignorant olímpicament que han estat ells els culpables en gran part de la malmesa situació econòmica en què ens trobem per la seua falta de responsabilitat i la seua pèssima gestió en molts casos".

-    Segons  Europa Presss
-