L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 17 de febrer del 2012

La policia torna a carregar contra els estudiants a València



La tensió torna als carrers del centre de València. Estudiants de diversos instituts s'han manifestat novament contra la violència policíaca en les protestes dels últims dies de l’IES Lluís Vives,  han tallat alguns carrers i s'han concentrat davant de la comissaria de Sapadors. Segons diverses fonts, els antiavalots han encerclat un grup de manifestants, hi ha hagut una nova càrrega i dos detinguts més. Dos dels detinguts ahir han quedat en llibertat; els altres, declaren avui.

Un grup de mig miler de manifestants s'ha concentrat davant de la comissaria. Un grup molt nombrós d'agents antiavalots ha encerclat els manifestants i ha fet un cordó que impedeix que ningú pugui entrar: ni altres manifestants, ni càmeres de televisió, ni advocats que s'han presentat allà, ni els diputats que han anat a donar suport als manifestants, entre els quals Mònica Oltra, Enric Morera, Javier Macho (PSPV), Marga Sanz, entre més.

Segons la informació de diversos testimonis a Twitter hi ha hagut escomeses de la policia contra els manifestants, i hi ha ferits. Aquells que han quedat dins del cordó són identificats un per un per part dels agents. Algunes fonts parlen de diversos detinguts.


Protesta al Palau de la Justícia
Justament vuit dels deu detinguts en la manifestació d'ahir han de declarar aquesta vesprada al palau de justícia. Dos han quedat en llibertat sense càrrecs. És al Palau de Justícia on s'ha traslladat ara la protesta dels estudiants, enmig d'un fort desplegament de la policia.

El Consell no qüestiona Sánchez de León
'Estic convençut que la delegada del govern [espanyol, Paula Sánchez de León], haurà fet tot el que pensava que havia de fer, amb el corresponent assessorament', ha dit avui el vice-president de la Generalitat, José Císcar, quan li han demanat per la violència de la policia espanyola contra les protestes d'estudiants dels últims dies. Císcar ha declarat que no veia cap irregularitat en l'actuació de la policia. Avui els estudiants han tornat a eixir al carrer.

La protesta d'ahir
Ahir fou una vesprada de molta tensió al centre de València, amb una multitudinària manifestació d'estudiants de secundària i de batxillerat i de molts ciutadans contra la violència de la policia en les protestes del IES Lluís Vives. Hi va haver topades amb la policia, que va fer onze detencions. I en una escomesa davant la comissaria central, on hi havia una concentració, va haver-hi una desena de ferits, entre els quals la diputada Mònica Oltra, de Compromís, que explica l’agressió de què fou objecte.

“Érem davant la porta de la comissaria i els xiquets estaven un poc alterats, però hem aconseguit de tranquil·litzar-los i situar-nos a un metre i mig del cordó policíac. I en aquell moment, quan ja hi havia molta gent i se'ns havien sumat alguns professors, els policies han començat a empènyer els xiquets. Molts han caigut a terra. Jo mateixa hi he caigut, i un agent m'ha ajudat a alçar-me i m'ha demanat si estava bé. Però han continuat empenyent-nos. S'havien proposat de situar-nos a l'altra vorera. I mentre discutíem ha vingut un dels agents i ha començat a clavar-me puntellades. I jo, perquè ja tinc una edat, m'aguante. Però la reacció normal és de defensar-se del dolor, en un acte reflex.

Si hi ha premsa enregistrant, enregistra per la part d'amunt, però allò que passa a les cames no es veu. I les botes que duen els policies et deixen les cames fetes una  merda. I quan el xiquet respon en un acte reflex, l'acusen d'atemptat contra l'autoritat. Estic convençuda que açò és calculat. Allò que des de dalt sembla una simple empenta des de baix són puntellades. I a mi, m'ha tocat un agent que ha volgut clavar-me'n unes quantes, de puntellades. La cama dreta em fa molt de mal, i la tinc inflada, i supose que se m'hi farà un hematoma. Açò passa quan et peguen amb una bota reforçada.

Tot plegat és un destrellat que va començar ahir, quan van estovar uns xiquets que tenen de dotze anys a disset. Si no haguera passat això, avui no seríem ací. Però ahir varen actuar amb una brutalitat policíaca impròpia d'un règim democràtic i avui la gent respon. I és normal i saludable que responga. Que la gent siga ací reivindicant el sistema democràtic és una cosa que hauríem d'aplaudir, i no enviar-los la policia perquè els detinga i els pegue. I açò és responsabilitat de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, del govern d'Espanya i del ministre. I per aquesta raó hem demanat explicacions i una reunió amb la delegada perquè se'n vaja a casa. La policia no és per a pegar els xiquets.

Tant Oltra, com representants dels altres partits de l'oposició han demanat explicacions a la delegada del govern espanyol, la mà dreta de Francisco Camps, Paula Sánchez de León, que encara no ha comparegut.

- Segons VilaWeb
-