L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 20 de febrer del 2012

La policia carrega de nou contra els estudiants a València. Els agents carreguen a cops de porra i van armats amb escopetes de bales de goma




La policia torna a carregar contra els estudiants que es manifesten a València. I aquesta vegada, a més de fer-ho a cops de porra, també utilitzen escopetes de bales de goma, segons que han expicat alguns testimonis a VilaWeb. Uns dos-cents joves s'havien concentrat davant de l'IES Lluís Vives i han tallat el carrer de Xàtiva. Després, seguits en tot moment per una desena de furgons i d'agents antiavalots, han anat cap al carrer Sant Vicent, i també l'han tallat. Tot seguit han començat les càrregues. Els carrers dels voltants han quedat tallats i els antiavalots fan escomeses a petits grups d'estudiants.

Els testimonis que relaten a Twitter els fets, i que en mostren fotos, parlen d'una situació caòtica al centre de València, amb els agents perseguint petits grups de joves, carregant a cops de porra. Hi ha uns quants detinguts, però no se sap encara quants.

La nova càrrega policíaca contra els estudiants es repeteix el mateix dia que la delegada del govern espanyol Paula Sánchez de León s'ha reunit amb el sindic de Compromís, Enric Morera, i la síndica d'EUPV, Marga Sanz, que ha anuncat la presentació d'una denúncia a la fiscalia de menors perquè investigue si l'actuació de la policia contra els estudiants la setmana passada suposa un delicte de lesions i de detenció il·legal.


Mentrestant, més de 8.500 persones han expressat el seu suport, en a penes 24 hores, a una iniciativa difosa a través de la plataforma per a campanyes ciutadanes a internet que demana al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, la seua intervenció davant de l'actuació policial a l'IES Lluís Vives de València "que ha acabat amb càrregues i detencions d'alguns estudiants, menors d'edat". La sol·licitud reclama al defensor del poble valencià que investigue els fets esdevinguts per a poder depurar responsabilitats. 

 Segons el text de la petició, les protestes que s'han portat a terme per a defensar l'educació pública i denunciar fets com l'absència de calefacció al centre a causa de les retallades, "s'està fent en tot moment de forma pacífica i tot i que en algun moment aïllat es puga produir alguna situació tensa no és comprensible ni acceptable l'ús desmesurat de la força dels membres de la policia que han estat destacats per a vetllar per l'ordre en la concentració feta el dia 15/02", han assenyalat fonts de la plataforma en un comunicat.

   Per esta raó, es exigix a Cholbi que inicie una investigació dins de les seues atribucions com a Síndic de Greuges. Segons la petició, amb la investigació podran depurar-se responsabilitats si s'aprecia un abús durant l'actuació policial. Més de 8.500 correus electrònics han estat enviats al Síndic.




-