L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 25 de febrer del 2012

Desenes de milers de persones (200.000 a València) s'han manifestat la vesprada del dissabte a les tres capitals de província valencianes contra les mesures d'ajust en el sector públic posades en marxa pel govern del PP de la Generalitat.


 La capçalera davant l'IES Lluís Vives

El lema de les manifestacions era “No a les retallades en els serveis públics, depuració de responsabilitats al Consell” i  segons fonts de l’organització a València s'han congregat més de 200.000 persones, altres 60.000 ho han fet a Alacant i 30.000 a Castelló.

A València, la marxa eixia del Carrer Xàtiva, junt a l'IES Lluís Vives , al so de xiulets, botzines i tambors, i ha prosseguit el seu camí pel carrer Colom mentre els assistents han corejat insistentment lemes com “no a les retallades” i han demanat la dimissió del conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela .

 La manifestació comença

 Protesta davant Delegació del Govern

A més de protestar contra les mesures posades en marxa pel Consell, els manifestants han criticat l'actuació policial a les protestes estudiantils de l'inici de la setmana i han demanat la dimissió de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León , amb una parada davant de la seu al carrer Colom.  Un xic i una xica varen cantar-li “albades” sobre els retalls en educació i com han “calentat” als estudiants que es queixaven de fred als instituts. Aplaudiments i crits de “Delegada, dimissió”.   

  Per davant "El Corte Inglés"

 La marxa ha continuat fins a l’Albereda, on s’ha hagut de llegir moltes vegades el manifest per tal de permetre escoltar-lo a la gentada que anava arribant al llarg de dos hores. Xelo Miralles, que l’ha llegit, ha condemnat la "repressió" policial dels últims dies a la protesta del Lluís Vives i ha cridat, davant l'aplaudiment dels assistents “Som el poble, no l'enemic” i ha demanat la llibertat sense càrrecs per a tots els detinguts. 

Parlen els sindicats

Moments abans de l'inici de la manifestació a València, el secretari general de CCOO-PV, Paco Molina , ha demanat la retirada del decret de configuració del Consell i ha lamentat que la Comunitat viu "una època lamentable de desgovern". "En aquesta situació, a un li ve al cap si el més sensat no seria convocar eleccions en l'àmbit de la nostra comunitat, recordant que els problemes de la Generalitat i els derivats de la crisi econòmica "tenen una molt difícils de resoldre amb un Govern que no hi és, que no existeix, que no apareix i que no dóna resposta " i a més, es tracta d'un Govern autonòmic "intervingut", que espera "el mannà de Madrid i el mannà dels pressupostos generals".

 Carrer Colom

El secretari general d'UGT-PV, Conrado Hernández , espera que l'Executiu d'Alberto Fabra "escolte aquestes reivindicacions" populars i retire el decret, per abordar les mesures contra la crisi "amb diàleg i unanimitat" .

El president autonòmic de CSIF, Daniel Matoses , ha instat el Consell a obrir un diàleg per buscar "una solució" perquè, segons ha ressaltat, "la confrontació no és la solució.

El president nacional de la Confederació Estatal de Sindicats de Metges i representant de CEMSATSE i ANPE de la Comunitat, Andrés Cánovas , ha dit que han acudit a la manifestació "per dir-li a la Generalitat que volem negociar de veritat". 
 
Escoltant el manifesta a l'Albereda

 Durant el parlament que ha donat per conclosa la marxa, la periodista de RTVV Xelo Miralles també ha fet referència a la situació de l'entitat pública de radiotelevisió i ha declarat que els treballadors "no són culpables del que passa" i ha demanat "suport i col·laboració "a la societat valenciana. Així, ha insistit que hi ha persones que "s'estan trencant les banyes" per canviar les coses.

-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Cotorra molt de parlar dels retalls de la Generalitat, pero i els retalls que vol fer el govern en l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. A vore si els retalls que fa el PP son mals retalls i els que fa el Govern de Tavernes son Bons. Hi ha que ser un poc mes serios. A la fi i el cap tenen el mateix dret els ciutadans.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu mateix ho dius
"els retalls que vol fer"
o siga, que no sabem encara si els farà o no els farà, i com els farà i per tant ja en parlarem en el seu moment.

De tota manera hi ha una "petita" diferència (realment és molt, molt gran la diferència):

- Els retalls que puga fer el govern del Tavernes vindran condicionats per la nefasta política econòmica del PP durant 12 governant Tavernes amb majoria absoluta i els "logros" dels darrers anys: milions i milions d'euros de dèficit de tresoreria i milions i milions d'euros de deute amb els bancs. Total: 20 milions.

- Els retalls que ja estan decretats i ha començat a fer el PP en la Generalitat són conseqüència de la seua pròpia política nefasta en la Generalitat en vora 17 anys de govern absolut al País Valància. I no cal que entrem en detalls de Formules 1, aeroports sense avions, Terres Mítiques, Ciutats de la Llum (es ven,)Casos Blasco o Urdangarin, cas Emarsa...

Comprens ara la "petita" (gran) diferència? No? T'ho expliquem. Que el govern actual de Tavernes haurà d'aplicar mesures per solucionar el merder (amb perdó) econòmic de darrere, del PP, sense tindre culpa ni res a vore.

De tota manera si que hi ha una coincidència en els dos casos: a pagar-ho els ciutadans, els veïns que són qui menys culpa tenen.

Anònim ha dit...

Mireu aquest vídeo de la suposada "agressió" a uns reporters de Intereconomía a la mani de València.A mi m'agarra la rissa,al menys hagueren llogat a millors actors jajaja.
http://www.youtube.com/watch?v=hlwFaWlv-3U

Anònim ha dit...

Veig que ja estava publicada la notícia de "l'agressió" a Intereconomía.Doncs res Cotorra,no fa falta que publiqueu el anterior comentari meu amb l'enllaç.Saluts

Bonic ha dit...

De retalls i retallades. La Generalitat no va fer cas en cap moment al govern espanyol presidit pel Pesoe quan va demnar control de les despeses públiques, se'n rien de les propostes i mentides del Zapatero, no varen fer els deures. Ara els que manen quasi de tot, amb permís del Pesoe, no diuen el mateix, obliguen a les arques municipals a fer les retallades ja que si no no tindran diners públics, és més, els retindran eixos diners que haurien d'anar a pagar proveedors com anuncian hIsenda i el Boe. Comparar una situació i altra es demagògia pura, perdua de temps i un mal per a l'economia vallera, en el sentit que sense posar la nefasta herencia de deute del PP a la Vall, piscina dels negocis, i regal a una empresa privada del parquin, hem dereduir tres milions d'euros. Ganes tindrà un govern d'esquerres de fer-ho, ací ve l'insidia del proposant que es el mateix, les ganes es de treballar per l'educació la cultura i nar a vore Leo Bassi que obrira molts ulls a lo universal. En tots els llocs couen faves, però ací ens han tractat de súbdits, atracant-nos dia a dia, i una part important i formada de la societat valenciana, enesnyats i metges, funcionaris i treballadors i treballadores han dit prou. I en aquestes manifestacions he vist a l'alcalde de Taverens i a part dels seus regidors, per no dir tots, evidentent els de la dreta per a que. Ja tenen prou atacant-nos després d'estar robant-nos tant de temps. Sempre en el nom del rei i de déu i contra els subdits que farts han deixat de ser-ho per a cinvertir-nos en ciutadans. Tot i que el primer retall en educació ha estat retirat Ciutadania, i posar una moral, la del perdo als lladres. I per a ixò les retallades no ho son d'iguals.

Anònim ha dit...

Cotorra em fa gràcia que digues que l'Ajuntament de Tavernes ha de solventar el merder heretat, i el govern no? Zapatitos ha deixat un bon merder també, o siga, que aplique-seu a tots. Ah lo de la manifestació... a algú li ha vingut bé fer les samarretes.