L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 14 de febrer del 2012

El president Fabra presenta un pla d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones, anuncia “tolerància zero amb la violència de gènere” i, mentre tant, rebaixa els pressupostos i tanca centres d’assistència a les víctimes.


 Fabra en un acte d'ahir

Alberto Fabra  va presentar el IV Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones 2012-2014, document que el cap del Consell presentà com una “aposta per les dones” i la posada en marxa del Pla de Mesures per combatre la Violència contra les Dones 2010-2013, el qual va defensar com a exemple de "tolerància zero amb la violència de gènere".
 
El discurs xoca de ple amb la política de retallades que està duent a terme el Consell de Fabra. I això ho fet palés la Intersindical Valenciana, que ha recordat com moltes de les últimes decisions polítiques afecten especialment les dones “qui ja abans de la crisi afrontaven el mercat laboral amb grans desigualtats de sou, condicions i promoció” i “ara en època de crisi pretenen retallar les poques iniciatives que abans existien”.
 
L’Àrea de la Dona d’Intersindical Valenciana, posa les dades sobre la taula: “tancaran 32 oficines d’atenció a víctimes de delicte, centres on els quals el 95% dels casos atesos són dones en situació de maltractament; tanquen també 32 cases d’acollida de dones supervivents de violència masclista; ja han tancat el Centre d’Estudis per a la Violència Reina Sofia que era un referent a tot l’estat, han retallat al voltant d’un 12% el pressupost del 2012 del Programa de família i dona del la Conselleria de Benestar Social i el pressupost per a atenció a situacions de maltractament fa anys que no augmenta, representant tan sols un 0,02% del total dels Pressupostos de la Generalitat”.

Intersindical afirma que el nou anunci de Fabra “no és més que paraules buides, en la línia també de les de la nova ministra”, que “no podem creure” perquè no estan acompanyades de recursos econòmics i humans
Intersindical ha denunciat que “no hi ha cap centre de recuperació integral per a dones víctimes de maltractament, n’hi ha millorat la xarxa assistencial, que és molt reduïda, i que en moltes ocasions s’ha de compartir amb víctimes amb altres problemàtiques, cosa que tots els experts desaconsellen”.
 
El sindicat valencià ha reclamat que es desenvolupe la part autonòmica de la Llei Integral Contra la Violència de Gènere. “La conscienciació, la sensibilització i l’educació són competències autonòmiques que pràcticament no han desenvolupat des del 2004”, l’any en què es féu la llei. “En tots aquests anys, no coneixem cap campanya de sensibilització que haja eixit de la Generalitat per atallar la violència contra les dones”, ha assegurat.

- Segons L'Informatiu
-