L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 26 de febrer del 2012

El GMValldigna recorre les Creues amb una marxa oberta als aficionats




El dissabte el GMValldigna va realitzar una excursió per la Serra de Corbera (Muntanya de les Creus), seguint el recorregut que han realitzat els excursionistes per la ruta de les Creus.

Els assistents van poder gaudir, a més de les impressionants vistes, del ric patrimoni històric de la serra, cas de la Senda dels Amoladors, una construcció realitzada amb pedra en sec, una tècnica mil·lenària que antigament s'utilitzava per a salvar els forts pendents de la muntanya mitjançant la construcció en ziga-zaga.

Els participants també van poder visitar el pla de la Sangonera, que conserva restes de construccions del passat de l'agricultura de muntanya, i es visitaren les Creus. Els membres del GMValldigna van explicar als muntanyencs la història de les Creus: les primeres van ser col·locades en agraïment a la finalització d'una epidèmia de còlera que es va patir a Tavernes i tota Espanya.

L'excursió va continuar visitant les Fontetes de Cantus, prop de la recentment declarada per la Generalitat zona arqueològica de les Covetes de Mossèn Ricard, un visita obligada per a conèixer el patrimoni històrico-artístic de Tavernes.

El GMValldigna amb aquestes rutes vol donar a conèixer el nostre patrimoni històrico-artístic i gaudir dels bells racons de la Valldigna. 
-