L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 16 de febrer del 2012

Hui hi ha hagut vaga d'estudiants. I manifestació a Valencia



 Desplegament policial aquest matí al Carrer Xàtiva (Vilaweb)

Aquest matí , a València ciutat, la policia ha tornat a escometre contra estudiants, pares, mares i professorat, que es concentraven davant de l'Estació del Nord de València contra les retallades i també per protestar per la càrrega d'ahir a la vesprada i la detenció d'un estudiant.

Avui hi ha hagut sis detinguts més, entre els quals un menor, i moments de molta tensió enmig d'un fort desplegament policíac, amb nombrosos agents antiavalots. La marxa ha anat cap al carrer Xàtiva, on ahir hi va haver la càrrega, i els estudiants s'han assegut al terra. Han estat acompanyats dels diputats de Compromís, Mònica Oltra i Enric Morera i la diputada d'EU, Marina Albiol.

La direcció de l'IES Lluís Vives ha decidit que avui els alumnes no participessin en la concentració, a causa dels esdeveniments d'ahir. Sí que hi havia professors, pares, mares i altres estudiants. A més, a la concentració per l'ensenyament públic s'hi han afegit manifestants d'una altra protesta contra les retallades i el carrer s'ha omplert de gent. 'Hi havia una dotzena de furgones de la policia, i els agents han començat a increpar els manifestants fins que han carregat', explica Víctor Vanyó, col·laborador de VilaWeb Ontinyent i professor en pràctiques a l'IES Lluís Vives.

El diputat de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè aclaresca els motius de la càrrega policíaca d'ahir. També el diputat d'EUPV, Ricardo Sixto, demanarà explicacions sobre la càrrega.

Milers d'estudiants ixen al carrer a València contra la violència policíaca


Una multitudinària manifestació ha recorregut a la vesprada els carrers del centre de València, que s'han omplert d'estudiants de secundària i de batxillerat i de molts ciutadans que protesten contra la violència amb què ha actuat la policia en les dues últimes protestes d'estudiants, professors i pares de l'IES Lluís Vives contra la retallada. Els sindicats d'estudiants convocants de la manifestació parlen de deu mil assistents. La policia parla de milers de manifestants.

A les protestes per la situació que pateixen els centres educatius públics pels impagaments i la manca de finançament del govern valencià, s'han afegit les queixes per l'actuació de la policia ahir a la vesprada i avui al migdia.

La manifestació del migdia s'ha traslladat a la vesprada a la seu de la delegació del govern espanyol, al carrer Colom, que més d'una desena de furgons de la policia han blindat. Hi ha tot un tram d'aquest carrer que ha estat tallat, amb un desplegament policiac enorme, amb moltes unitats d'antiavalots, que han fet càrregues (vídeo) contra grups d'estudiants, i n'han detingut uns quants, dins mateix d'El Corte Inglés.




- Segons VilaWeb
- Vídeo YouTube
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

HOme que pasa que els alumnes poden fer el que vullguen. Estic segur q estarien buscar que algun policia fera algo.
Per a jutjar s'hauria de vore tot

Anònim ha dit...

Home que passa que la policia pot fer el que vullguen? Estic segur que estarien buscant que algun xiquet fera algo.
Per a jutjar caldria vore-ho tot.

Si tú dubtes de la joventut, jo també puc dubtar de les forces de seguretat. Últimament totes les forces del poder estan donant-nos motius poc exemplars per a confiar en ells: polítics, jutges, policia...

Anònim ha dit...

Vaig tindre ocació de parlar un dia en un policia que va estar en la carrega policial del cabanyal. I li vaig preguntar si la carrega la van iniciar els policies de primera linea pq ho van considerar oportu o era una cosa planejada des del primer moment pels caps de policia, la meua sorpresa va ser quant aquest en la boca menuda em digue que del policies que estan d'antidisturbis un alt percentages descarregant la porra es la seua manera de sentirse realitzats com a persones. Q s'els puja al cap al poder i es creuen que ells son la justicia i poden fer el que vulguen. Puc comprendre que un policia que es agredit carregue contra l'agresor xo no puc comprendre com 3 policies descarreguen tota la seua rabia contra un xiquet de 16 anys que esta en terra i no pot fer res mes que cobrirse. El problema pense que esta en la poca consequencia que hi ha per un policia tindre una mesura inadequa, si els policies que han intervingut foren sansionats o expulsats del cos, serviria pq no torne a pasar.

Españoles: Frano ha vuelto ha dit...

"ui, pare, un policia!" Quan el meu fill em va dir una vegada aquesta frase tot espantat, li vaig dir "No tingues por, fill, la policia està per tal d'ajudar i defensar els bons, sols li han de tindre por els que fan malifetes". ARA QUÈ LI EXPLIQUE????