L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 13 de febrer del 2012

Compromís vol ser una coalició permanent



 
Els partits que integren Compromís volen que la coalició siga permanent i que tinga òrgans de govern i de representació propis per dotar-la de més estabilitat i projecció. I es vol obrir a més independents i formacions que comparteixin uns denominadors comuns. 

Així ho han acordat les direccions del Bloc, Iniciativa i Verds, i d'ací al 31 de març hi haurà un debat intern per a traslladar el projecte a les bases.  Sobre la coincidència de data amb el congrés dels socialistes valencians, Morera explica: "Podrem evidenciar qui està atent, qui està en connexió amb la societat, qui escolta què diu el carrer, què diuen els nostres sectors, les persones, les associacions… I qui pensa en repartir-se un pastís cada vegada més reduït. Ja s'ho faran".

L'alternativa progressista

Els dirigents de Compromís són conscients dels bons resultats que han tingut en les últimes conteses electorals i de la projecció que els donen els sondatges d'opinió i d'intenció de vot. I, en un moment de forta protesta social contra la política del PP a la Generalitat i d'evident divisió i fragilitat del principal partit de l'oposició, volen donar una empenta a la coalició perquè esdevinga l'alternativa progressista al País Valencià.

Per això hauran d'arribar a més sectors de la població i ampliar l'espectre polític que els dóna suport. Amb aquest propòsit, les direccions dels partits que integren Compromís han acordat un rellançament del projecte, de tal manera que tinga òrgans de gestió i de govern propis, a part dels que ja té cada partit de la coalició.

Una nova estructura orgànica

En efecte, hi haurà una executiva, que es reunirà periòdicament, segurament cada setmana, i un consell general, de representació territorial, que aprovarà els programes electorals i l'estratègia política de la coalició. Hi haurà també un coordinador general, que presidirà l'estructura orgànica. Els detalls sobre el funcionament i la composició d'aquests òrgans es debatran durant aquests dos mesos vinents amb les bases.

"En un parell de mesos, després d'un debat intern, democràtic, podrem anunciar i posar en marxa eixe nou Compromís, amb la voluntat de sumar els independents i la gent que ha participat del projecte i que s'escampe per tots els racons del país", explica Morera.

I precisa que aquesta nova estructura serà compatible amb el funcionament de cada partit per separat: “Els partits i els independents que integren Compromís continuaran existint, però revalidarem la nostra voluntat d'anar junts, units en la diversitat, perquè el lideratge de l'espai progressista al País Valencià el durà Compromís”.

En aquesta nova etapa, Compromís obre la porta a la incorporació de més independents, i de més formacions. “Les portes són obertes. Volem cooperar amb els que tinguen uns valors comuns amb nosaltres”, conclou Morera.

- Segons Vilaweb
-