L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 15 de febrer del 2012

La sanitat valenciana està cabrejada amb el PP “Si el govern valencià no és competent que torne les competències de sanitat”


La saforenca Rosa Fuster en la roda de premsa

La presidenta del Col·legi de Metges de València, Rosa Fuster, ha confirmat que davant del malbaratament i el decret  de retallades promulgat "els metges demanen que si el Govern valencià no és competent que es tornen les competències".

Fuster en roda de premsa ha informat  de la seua posició contra les retallades sanitaris i ha avisat que si a final de mes el president de la Generalitat, Alberto Fabra, no els rep ni els sindicats convoquen la vaga general com se'ls ha demanat en l'última Assemblea tornaran a convocar a tots els col·legiats per a estudiar les mesures a adoptar.

La presidenta assenyal que Fabra "té una bona papereta a les mans" i "el primer per a resoldre-la, és vore la preparació tècnica i la rendibilitat dels seus alts càrrecs. Per això, Fuster ha recalcat al Consell: "o es posen les piles i munten una tecnocràcia o seguirem denunciant cada mes les pràctiques dolentes de la Conselleria de Sanitat perquè nosaltres no som ni deutors ni subvencionats per l'Administració per callar".

De fet, l'última Assemblea va acordar constituir una comissió dels metges participativa de la crisi i altres comissió d'informació d'una Conselleria que està "en les mans dolentes d'unes persones sense qualificació técnica”.

"EMPRESA DE SUBCONTRACTES"

Fuster ha denunciat que la Conselleria passat ha adjudicat a una empresa de Madrid que "no està especialitzada en res més que ser una distribuïdora de contractes" l'anàlisi i neteja de les torres de refrigeració davant de la detecció de casos de legionel·la. Així ha posat de manifest que en lloc de buscar una empresa experta en biocides i "ajustar el preu" recorre a aquesta "empresa de subcontractes" quan "fins a un xiquet entén que és més car perquè cadascuna es portarà un percentatge".

Altres exemples de "gestió dolenta" detectats són les operacions de cataractes ja que si el cost en el pla de xoc puja a 700 euros, més car que en la pública i ho hauria de saber la Conselleria, per què "no ha demanat l'esforç als oftalmòlegs d'operar més en lloc d'haver de prendre'ls ara el 50% de la seua carrera professional", ha qüestionat.

També  ha demanat que expliquen l'eliminació de metges en els SAMU i que si manté aquesta mesura que li graguen el distintiu perquè la població "sàpiga que no será ates per un metges especialista en urgències" sinó "per infermers o paramèdics als quals se'ls ha donat un curset d'una setmana i que volen equiparar amb la formació d'una carrera de sis anys més altres quatre d'especialitat".

Fuster finalment ha criticat el tancament d'alguns Centres de Salut els dissabtes ja que suposarà que deixaran sense servicis a persones que per les seues tasques no poden acudir un altre dia i que a partir d'ara hauran de demanar hores laborals. "Això no ho ha pensat ningú", ha assenyalat Fuster que ha mostrat la por que repercutisca en una saturació dels urgències hospitalàries que són "molt més cares".

- Segons EuropaPress
-

1 comentari:

M'indigna el PPartito ha dit...

¿El "Partito" Popular ens dona lliçons a Tavernes de com s'han de gastar els diners?
Mira si saben que els posen assessors a dit i damunt no saben ni parlar el valencià, diuen TRIPARTITO, com no saben dir partit, els direm a ells el Partito, però de PARTITOCRÀCIA, tot per a ells. Vergonya.
La culpa la tenen ells de donar tot el que volen als banquers i els grans empresaris. País de Vergonya.Tota la vida treballant per a estos.

Vergonya, de sentir-vos i que els demés callen.