L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 16 de febrer del 2012

¿Han robat la campaneta de Sant Llorenç al Raco Joana?

El GMValldigna recorda que fa uns mesos va avisar que la campaneta de l’ermita de Sant Llorenç havia desaparegut. L’entitat ha recordat ara en un comunicat que han passat alguns mesos i segueix sense la campaneta, ubicada a l’espadanya. Sembla ser que aquesta campana tenia escrita sobre el cos la inscripció d’una data, el 1913, que segurament deu ser la de fundició.
Tot apunta a indicar que la campaneta va ser robada durant l'estiu del 2010, segons indica el GMValldigna, i al porrat ja no va sonar durant la processó i en els actes de la celebració del porrat de Sant Llorenç dels darrers anys. Aquesta tradicional festa està molt arrelada a Tavernes i se celebra el dia 10 d’agost, essent la tradició pujar a l’ermita on pel matí se celebra una missa i una processo pels voltants. A la vesprada, en el mateix lloc hi ha el porrat que du el nom del sant, “el porrat de Sant Llorenç”.
El GMV assenyala que caldrà remeiar i reposar la campana, una tasca que pensem li correspondrà a l’Església i en aquest cas a la parròquia de Sant Pere de Tavernes que, si no anem errats, és de qui depén aquesta ermita.
Fent un poc d’història, cal recordar que aquesta ermita va substituir la que hi havia en el Teularet i que va ser enderrocada durant els treballs de construcció de l’AP7, al seu pas pel terme. Aquesta, al seu torn, s’havia erigit l’any 1903 en abandonar l’ermita de Sant Llorenç d’Alcudiola, ara mateix en procés de recuperació.
- Segons la nota y fotografies de GMV
-

3 comentaris:

Un robat més ha dit...

A mi m'han robat les taronges, i es que al preu que les paguen a la peladora, tonto l'últim. PODEN GUANYAR MÉS DE DOS-CENTS EUROS EL DIA. i com paguen les ETTs: 389 euros des de Nadal fins al 10 de febrer, damunt en un pagaré pel dia 29 de febrer. ASOMBRÓS que no roben.

GMValldigna ha dit...

Volem informar que la campaneta la furtaren durant l'estiu de 2010.

gràcies GMValldigna

Anònim ha dit...

A mi tambe m´han furtat les taronges, tardaren a collir-les i quan finalment anaren ja apenes quedaven. Recorde un dia tornant a les 10 de Valencia, al eixir per la carretera de l´estacio vaig vore entrar una furgona blanca pel cami de la partida ....