L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 13 de febrer del 2012

Els grans projectes de la Generalitat del PP deixen un forat de 600 milions



 La Societat Projectes Temàtics s'ha encarregat de la promoció, organització i gestió de totes les activitats que requerien els projectes turístics, d'oci, culturals i esportius de la Generalitat però s'ha acabat convertint en un forat de més de 600 milions d'euros de deute pels grans esdeveniments que gestionava.

El Gran Premi d'Europa de Fórmula 1, Terra Mítica (fins fa uns mesos, quan la Generalitat va vendre les seues participacions), la Ciutat de la Llum, la redacció del màster pla de la Ciutat de les Llengües, o la Volvo Ocean Race i la Global Champions Tour d'Hípica, són algunes de les seues activitats, però també l'aeroport de Castelló, Mundo Ilusión o patrocinis a clubs de futbol.

La Sindicatura de Comptes evidencia un deute acumulat de 583 milions d'euros, un 10% major que en l'anterior exercici (2009) i unes pèrdues el 2010 de 69 milions d'euros. No és estrany, perquè només el capítol de cànons va créixer un 19.827%  l’any  2010, fruit del pagament del cànon de 23 milions d'euros per a la F-1, o l'augment del 1.247% en despeses de promoció i publicitat.

La Societat va arribar a compensar deute de Terra Natura, a Benidorm, amb entrades per al parc per valor de més d'un milió d'euros.

L'empresa pública es troba en situació de dissolució, ja que el valor del seu patrimoni és
de 88 milions en negatiu. La Generalitat fa ampliacions de capital milionàries amb regularitat, però no són suficients per pal·liar un forat de tan grans dimensions.

-          Segons “Las Provincias” (Foto L.P)


I això que tots els grans events havien de generar riqueza i prosperitat, que si no... voríem on estaríem.

I tot per a un turisme que no ha generat gens de riquesa. I mentre ens hem situat en les autonomies més endeutades, el 40% de fracas escolar, més atur que la resta d’Espanya i el salari mitjà mes baix d’Espanya… ¿on està el resultat dels grans events i del turismo, de la gran riquesa que havien de generar?

Una riquesa que es demostra en farmacies que no cobren i els proveïdors menys, centres de salut que tanquen, centres d’ensenyament a qui se’ls deu despeses de funcionament, retalls de salari als funcionaris, retalls en serveis…

I la cúpula del PP sense dir res. I preguntem nosaltres: ¿Sabeu d’algun polític gestor a qui se li haja demanat responsabilitats? 
-