L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 28 de febrer del 2012

Demà, dia 29, vaga general d’estudiants de la universitat i dels instituts



 Una imatge de la mobilització estudiantil de la setmana passada

Les assemblees d’estudiants d’instituts i de la UV i la UPV han convocat una sèrie d'actes i mobilitzacions per tal de conscienciar tothom de la importància de defensar l’ensenyament i la universitat pública. Si en les darreres setmanes el protagonisme l'han tingut les concentracions al carrer de Xàtiva, a partir de hui el prendran les assemblees i ocupacions convocades pels universitaris.

Els sindicats estudiantils BEA, Campus Jove, A Contracorrent, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i el Consell de la Joventut Valencià han anunciat les mobilitzacions estudiantils, a la universitat i als instituts, mitjançant assemblees, tancaments i ocupacions simbòliques de les seus universitàries.

 En el cas de la universitat, la jornada de lluita universitària s'iniciarà demà a les 12h amb una manifestació des de la Facultat de Geografia i Història. Els manifestants cridaran, entre altres coses, en contra de les retallades, de la privatització de l'educació, de l'augment de les taxes i de l'aplicació de l'Estratègia Universitària 2015. En acabar la manifestació, tots els estudiants es trobaran de nou a l'edifici del Rectorat per tal de fer una valoració crítica dels esdeveniments del dia i redactar unes conclusions que seran llegides al Claustre de la UV l'endemà, dijous 1 de març.

Alguns sindicats han donat suport als estudiants i assistiran a la manifestació, tot i que cap no ha convocat vaga. No obstant això, molts professors —més de 120 de la Universitat de València— han signat un comunicat d'adhesió a una vaga que consideren “plenament justificada”.

A les xarxes socials, protagonistes de la #primaveravalenciana, s'ha convocat una acció, que durarà des de l'1 fins al 19 de març, cinc minuts abans de l'inici de l'espectacle pirotècnic. El que es pretén és lluitar cada dia per un motiu diferent mitjançant “petites pancartes, fulls, banderoles, etc. amb eslògans relacionats amb aquesta causa”. Els qui ho han convocat asseguren que “la reivindicació no ha d'estar renyida amb la festa, ni ha d'obstaculitzar el desenvolupament de la mascletà”, sinó que pretenen “fer-se visibles mediàticament i socialment”.

-