L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 24 de febrer del 2012

El PP i el president Fabra mantenen la falta d’informació l'opacitat, igual com feia Camps



La coalició Compromís va preguntar ahir en la sessió de les Corts sobre les mesures que va prendre en el seu dia “Ferrocarrils de la Generalitat" per a preparar als seus tècnics a l'hora d'atestar en la comissió d'investigació de l'accident de metro de juliol de 2006, on van morir 43 persones.

La pregunta de Compromís venia a fer palesa la información de “El Mundo” que en una edició hava donat a conéixer que “Ferrocarrils de la Generalitat” havia allijonat als tècnis que van comparéixer en la comissió d’investigació de les Corts Valencianes perquè mantingueren la tesis de l’accident. Compromís preguntava per l'informe que "Ferrocarrils de la Generalitat" havia encarregat a la consultora "H&M Sanchis" per a "condicionar" les declaracions de les persones que comparegueren davant la comissió de les Corts.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, li demanava al govern que traguera a la llum tot el referent a l'assumpte i Fabra li responia que no ho faria perquè "no vol generar falses esperances en els familiars de les víctimes". 

Morera li va recriminar que "la veritat no és una falsa esperança", i li va recordar que l'assumpte afecta "la veritat, l'exemplaritat i la transparència", aspectes que Fabra va assegurar defensar en l'últim congrés del seu partit. 


Morera va reclamar l'informe "que s'ha pagat amb fons públics" i amb el qual "es va instruir" a les persones que declarar i va reclamar també la factura de la marisqueria "on van anar a celebrar la gran victòria, que es la derrota de la veritat".
El president, ja molest per les preguntes i els arguments de Morera, va evitar la resposta directa i va acusar al diputat de Compromís de posar en dubte a tots els testimoniatges de la investigació.
- Segons "El Mundo", "L'informatiu" i "Levante-EMV"

-