L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 9 de febrer del 2012

Fred i més fred. Hem tingut el dia més fred de l'any i fins diumenge sembla ser que continuaràfre


 
 
Avui hem tingut, potser, el dia mes fred de l’hivern i per tant de l’any. A les 8 del matí i al casc urbà els termometres marcaven valors entre 0 i 1 grau sota zero, segons distints punts mesurats. No cal ni dir que en el terme, i sobre tot en les zones més fredes, hauran estat més baixes.  Ens han parlat fins i tot de 4 graus sota zero en la zona d’Asfalts Chova.

La Valldigna en general no s’ha lliurat d’aquest oratge d’origen polar que afecta des de fa uns dies la Peninsula i que ha afectat els camps, que presentaven aquest matí fins i tot més enllà de les deu un mantell de rosada blanca, i que feia efectes curiosos damunt les fulles de les plantes. Fins i tots els bassals dels camins veien com l’aigua s’havia transformat en una espessa capa de gel. 



En aquestes condicions, el tarongers han patit i avui ja es podia vore com molts arbres d’horts de zones més llegades tenien les fulles mes altes afectades. Avui encara es podia observar, a les deu, com algunes branques presentaven una lleugera cap del blanc de la rosada.

Les previsions parlen d’una continuació del fred fins el pròxim diumenge, com a mínim. Com a capçalera del nostre blog teniu un enllaç l’Agencia Estatal de Metereologia que informa de la previsió a la nostra ciutat.
 

I el fred és general a tot el País Valencià.  L’interior ha tornat a registrar aquest dijous temperatures mínimes de fins a vuit graus sota zero. A la província de Castelló, Castellfort ha registrat una mínima de 8 graus sota zero i Vinaròs ha marcat 3 negatius, mentre que la capital de La Plana s'ha quedat en un positiu, igual que les ciutats de València i Alacant.


Utiel, pel que fa a la província de València, ha tingut sis graus negatius, Polinyà i Xàtiva han compartit una mínima de tres sota zero i Manises n'ha marcat dos per sota.

A Alacant, els termòmetres de Pinós han marcat cinc graus sota zero i els de Rojales un de positiu. Una mica menys de fred s'ha notat a Xàbia, amb una mínima de quatre graus per sobre de zero.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Rectifique unes paraules que hem fan mal la vista al voreu. "I el fred és general a tot el País Valencià." A vore si ens ensenyem que vivim a la Comunitat Valenciana. Hauria de ser "I el fred és general a tota la Comunitat Valenciana".

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs sembla ser, en allò que a nosaltres respecta, que continuarà fent-te mal a la vista molt de temps, perquè continuarem usant-lo almenys mentre no canvien el preambul de l'Estatut d'Autonomia que també empra eixa denominació per a l'antic Regne.
Per tant, i tal com diu el preambul, usar País Valencià es completament legal i estatuari.
Sembla ser que no te l'has llegit, l'Estatut.

Nosaltres simplement et copiem el preambul. No cal que ens dones les gràcies per l'aclariment.

Preàmbul
La Comunitat Valenciana va sorgir com a conseqüència de la manifestació de la voluntat autonòmica del poble de les províncies valencianes, després de l’etapa preautonòmica, a la qual va accedir en virtut del
Reial Decret Llei 10/1978, de creació del Consell del País Valencià.
Aprovada la Constitució Espanyola, va ser, en el seu marc, on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en
l’estricte marc geogràfic que abasta.

Entesos?

silmin ha dit...

Sempre parla qui "hem" de callar, siga per "a" envers "en", "hauria de" per "caldria"

Dita, crec que de G.Max:
"Val més callar i pareixer tonto, que parlar i confirmar-ho"