L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 17 de febrer del 2012

Els xiquets, els primers que reben per exigir una educació i serveis educatius de qualitat




A la Policia Nacional poc li va importar que els seus esparrigs foren joves amb causa
 
La Policia Nacional colpeja estudiants i deté fins a onze persones en dos dies arran de les protestes de l’alumnat de l’IES Lluís Vives contra els impagaments i les retallades patides en el centre per part del Consell.

Compromís, EUPV i l’STEPV demanen la dimissió de Paula Sánchez De León , delegada del Govern.

Primer acte de repressió explícita i de violència permesa contra el rebuig de les polítiques aplicades pels governs central i autonòmic. Com si València no estiguera ja prou col·locada al mapa de la vergonya, la Policia Nacional s’hi sumava ahir i despús-ahir als nostres responsables polítics i posava el seu gra d’arena per enfonsar un poc més la imatge de la nostra terra. 

Les víctimes? Els estudiants de l’IES Lluís Vives, que en aquesta ocasió es concentraven a les portes de l’institut per reclamar la calefacció i altres serveis bàsics que falten al centre perquè el Consell –a aquest tampoc- no paga les factures del subministramentss. El cèntric institut de València amb llarga tradició contestatària, es convertí en primer tema de conversa en Twitter a tot l’Estat durant la vesprada d’ahir. Malauradament, no fou per recordar la figura de l’humanista valencià més cèlebre de tots els temps. 

Fins a deu persones foren detingudes ahir en la concentració que protestava contra la repressió policiaca del dia d'abans, que havia acabat amb un adolescent arrestat i diversos ferits.

Coses de les Forces de Seguretat de l’Estat, el rebuig a la violència se saldà amb més violència. La crida a la solidaritat amb els estudiants represaliats el dia anterior va funcionar per fi i, ahir a la vesprada, la gentada concentrada al carrer Xàtiva aconseguia obrir-se pas entre el trànsit del carrer Colom i burlar fins i tot el desmesurat desplegament policial –al voltant de vint furgons d’antiavalots es comptaven a la zona- que intentà dispersar, sense èxit, la protesta disparant pilotes de goma. I la seguretat estatal es refugià en el lliure mercat i aquest l’obrí les portes de casa: les porres arribaren fins i tot dins d’El Corte Inglés on els agents hi van retindre una xiqueta, després d’haver colpejat dues persones que s’hi refugiaren dins del centre. Tot, amb el vistiplau del gran magatzem. 

Quan començaren a córrer les notícies sobre més detencions, la protesta -que havia marxat cap a la seu de la Delegació del Govern per demanar responsabilitats a Paula Sánchez de León- es desplaçà fins a la Prefectura Nacional de Policia de la Gran Via de Ferran el Catòlic, on es trobaven els nous detinguts. A les portes de la comissaria, es repetiren les càrregues dels agents i els arrestos. Allà, també la diputada de Compromís, Mònica Oltra,  va ser colpejada. 

En total, els aldarulls d’estos dos dies podrien haver-se saldat amb onze detencions. De les sis persones arrestades durant el matí d’ahir –una menor d’edat, que quedà lliure en personar-se son pare-, una d’elles eixia en llibertat ahir a la nit, mentre que les altres quatre romanien declarant. Dues persones més eren detingudes a la vesprada davant la mateixa Prefectura Policial, una de les quals va haver de ser evacuada en ambulància a causa de les lesions provocades pels agents en la detenció. A més, diverses fonts parlen de dos arrestos més als voltants del carrer Colom, que no han pogut ser confirmats per aquest diari.

La delegada Paula Sánchez De León, PP, al punt de mira
 
Per totes aquestes actuacions la coalició Compromís, Esquerra Unida, la Coalició Compromís i l’Intersindical demanaven ahir la dimissió "immediata" de la delegada del Govern del PP, Sánchez de León. 

El diputat de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha enviat una comunicació a la delegada del Govern per a sol·licitar-li una reunió "urgent". Segons Morera, que va participar ahir dijous en la concentració dels estudiants al costat de la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, "l'actuació d'ahir i també d'avui de la policia no és la més desitjable, tenint en compte que es tracta d'una manifestació pacífica i que són joves i menors d'edat els seus protagonistes".

Morera vol parlar personalment amb Sánchez de León, "per a expressar-li la gran preocupació de Compromís per la reacció violenta i desproporcionada de la policia en la concentració de l'IES Lluís Vives". "Pensem que cal parlar i cal depurar responsabilitats com ja ha demanat el nostre diputat a Madrid, Joan Baldoví", ha subratllat.

El portaveu valencianista considera que la nova delegada "ha tingut un començament "molt poc encertat" perquè les funcions de la policia "no han de ser les de silenciar les protestes contra els governs dolents i carregar brutalment contra xiquets i joves". 

"Actuacions d'estes característiques fan que la policia done una imatge mala i allunyada del que ha de ser i fa que els joves perden la confiança en els cossos de seguretat, ja que no es veuen protegits, sinó que es veuen agredits", ha lamentat.

Compromís dona suport al "legítim dret a protestar". Per a Morera, "fa falta que els més joves també expressen la seua indignació pel lamentable estat dels servicis públics, per les penoses condicions en les quals estudien i contra les retallades".  Segons la seua opinió, "el que no és legítim són les càrregues brutals i les detencions que s'han fet i, per això, volem explicacions i la depuració de responsabilitats".

La síndica d’EUPV en Les Corts, Marga Sanza, lamentà que la delegada del Govern "no coneix la Constitució ni el dret a la manifestació". Per a Sanz, "no es pot ocultar el malestar davant els retalls del Consell als serveis públics amb repressió i conculcant drets fonamentals, com el dret a manifestar-se". "Dimecres  vam exigir que es depuraren responsabilitats i hui dijous demanem la dimissió de la delegada del Govern". A més, Sanz condemnà que "dos càrrecs públics, com són les diputades Esther López Barceló i Marina Albiol hagen sigut espentades per la policia i se’ls haja impedit l’accés a la concentració".
 
L’STEPV, a més de demanar als centres educatius que s’adherisquen al comunicat elaborat per la comunitat educativa de l’IES Lluís Vives i que demanen la dimissió de la delegada del govern, ha proposat per a hui al professorat una aturada de classes després de l’hora del pati i concentracions de protesta a la porta dels centres, "en rebuig a aquesta nova agressió i en solidaritat amb l’alumnat detingut".

El sindicat insisteix, a més, que "aquestes agressions responen a una estratègia meditada de desprestigi i criminalització de l’ensenyament públic i de la comunitat educativa". Per tot això, el Sindicat continua "animant el professorat i el conjunt de la comunitat educativa a mantindre i incrementar la pressió i las contundència de la resposta i continuar les mobilitzacions previstes per a aquest mes de febrer". 

Per la seua part, l’alumnat tornava a convocar una concentració pel proper dilluns 20 a les 14:45 hores a les portes del centre. 

- Segons L'Informatiu, Europa Press i VilaWEb
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina VERGONYA!!!!!!!!!!!!

INDIGNATS ha dit...

VERGONYA EN MAJÚSCULES, VERGONYA I INDIGNACIÓ EN QUANTITATS INDUSTRIALS!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Verguenza es poco.por dios que son niños.y con esto lo dicen todo.pasan por encima de nuestros hijos,esto es lo que prometieron?