L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 10 de febrer del 2012

206 famílies de la comarca deixen de percebre serveis socials per l’impagament de la Generalitat i Gandia a la Mancomunitat



Segons publica avui “Las Provincias” els treballadors de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (agrupa també els municipis de la Valldigna) segueixen manifestant-se pels impagaments de la Generalitat i ahir van denunciar que 206 famílies han deixat de percebre els serveis socials de l'entitat per no rebre les ajudes de Conselleria.

La Mancomunitat va explicar que aquestes famílies tenen una situació social i econòmica desfavorable i l’ajuda es dirigeix a cobrir les necessitats bàsiques. A més, la majoria tenen menors al seu càrrec, amb la qual cosa, amb l'impagament s'està generant situacions de risc i exclusió social.

El pagament correspon a la Conselleria de Benestar Social, que des del 2010 no ha abonat res,  de manera que la Mancomunitat ha fet front al 100% dels pagaments de 2010. No obstant això, no ha pogut abonar els de 2011.

Els treballadors es manifesten cada dijous cinc minuts a les portes de la Mancomunitat per protestar pels impagaments de la Generalitat i de l'Ajuntament de Gandia, que deu 525.000 euros a la Mancomunitat i després de 50.000 n’abonarà 63.000 més per pagar-los abans del 10 de març. La quantitat, 113.000 euros, va dir ahir l'alcalde de Gandia, Arturo Torró, és el deute del seu govern, i suposa el 21,5% del que deu en total. L’altre, logicament, seria del govern d’Orengo del PSOE, 412.000 euros, es finançarà a través d'una entitat bancària, o bé amb finançament mixt.

A més, la Mancomunitat de la Safor deixarà de prestar alguns serveis a l'Ajuntament de Gandia.  “Els serveis que no utilitzem no anem a pagar-los, anem a treure duplicitats” afirmava Torró que negava l’abandó de Gandia encara que afirmava “No és el meu model ideal, però això és una comarca i jo sóc un més, no vaig a desbaratar el sistema”.

El president de la Mancomunitat, Gaspar Pérez, va afirmar en referència al pagament de part del deute: «No salva la situació del tot, però sí que alleuja», i confirmava una reunió dels presidents de les mancomunitats, estant a l'espera d'una trobada amb el president Fabra o amb algun conseller per exigir els pagaments.
-