L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 24 de febrer del 2012

Un altre escàndol exquitxa el PP valencià: la cúpula de la Conselleria de Cooperació de l'era Blasco s'enfonsa a colp de detencions.


Blasco i Felip presenten l'hospital fantasma d'Haiti

Dos anys després que les primeres irregularitats saltaren a la llum, la policia va detindre ahir tres alts càrrecs de l'extinta conselleria de Cooperació, que va dirigir la passada legislatura Rafael Blasco enmig de constants escàndols. Hi ha també altres set persones i tots plegats se'ls acusa de delictes de malversació de fons públics, frau de subvencions i falsedat documental.  Les detencions es produeixen després de les denúncies del  PSOE i la coalició Compromís sobre subvencions presumptament irregulars realitzades des de l'extinta conselleria a la Fundació Cyes a la Fundación Hemisferio (llavors Entre Pueblos).

 La primera de les detencions conegudes este dijous ha estat la del director general d'Integració i Cooperació de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, Josep María Felip, que anteriorment depenia del departament de Solidaritat, dirigit per l'actual portaveu del PP en les Corts, Rafael Blasco. A Felip se li imputen els delictes de malversació de fons públics, frau de subvencions i falsedat documental. 

Després es confirmava  elsnoms d'altres cinc detinguts, que són el president de la Fundació Cyes, Marcial López; el director de la Fundació Hemisferi, Arturo Tauroni Masia i el seu germà César Augusto; Marc Llinares Picó, destinat en el Servici d'Innovació i Planificació Estratègica de la Conselleria d'Hisenda i anteriorment a les ordres de Felip a l'àrea de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat; i Fernando Cañete Marco, president de Sistemes Inelme i de l'empresa Air Services Management, constituïda en octubre del 2008 i en què figura com conseller August César Tauroni.

Segons les denuncies, la conselleria hauria destinat més d'1.6000.000 euros a la Fundació Cyes justificats en dos projectes per a la construcció de pous a Nicaragua, però que presumptament van acabar destinats a la compra de dos immobles a València. La segona, de major abast, denunciava l'existència d'un entramat d'empreses amb la Fundación Hemisferio (llavors Entre Pueblos) com a epicentre, construït ex professo per a desviar fons de la cooperació valenciana a finalitats alienes a la mateixa.

Blasco en queda al marge
 
La noticia es va saber quan les Corts Valencianes estaven reunides i l'exconseller Blasco la va encaixar amb mig somriure. Conclosa la sessió va estar a la seua butaca vora una hora, entre reflexió i telefonades i quan va eixir als passadissos  va assenyalar als periodistas que "les ajudes a la cooperació estan perfectes", i que té la certesa que "Felip és honest i que açò no tindrà conseqüències".

Hores després, el president Alberto Fabra destituïa Felip i Català fulminantment, i anunciava que la Generalitat es personarà com a part en l'acusació. Una decisió, esta última, que de seguida la propaganda del PP va interpretar com a gest de neteja, però que s’apunta a un altre objectiu: poder accedir a la instrucció junt amb el PSOE i Compromís com acusadors.

I és que la neteja l’hauria de demostrar posant a la disposició dels grups parlamentaris tota la documentació d’aquests i altres escàndols, però això no ha canviat res respectea al Francisco Camps. 

- Basat en EuropaPress i L'Informatiu
-