L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 22 de febrer del 2012

El pròxim cap de setmana Tavernes viurà un cap de setmana marcat per les activitats falleres. Un any, l’obertura oficial de les festes de Sant Josep tindrà com a marc l’edifici de l’Ajuntament, amb la crida des del balcó principal.




Les comissions falleres de Tavernes han estat els darrers mesos atrafegades amb els actes d’exaltació i presentació de les seues falleres majors. Dissabte passat era la Dula qui tancava el cicle que constitueix el prolegomen de les festes, i de portic per a la tradicional “cavalcada del ninot” a celebrar dissabte per la vesprada.

Com a preparació, la nit de divendres s’ha organitzat de bell nou la Nit d’Albades, a partir de les 22.30h. Com tothom sap, és un acte molt tradicional valencià i molt emotiu per a qualsevol fallera major, que vora com aquelles persones que se l’estimen, li oferiran en forma de vers, ben rimat pel “versaor”, i amb la veu del “cantaor”, uns versos que en aquest cas serviran per lloar i alabar les qualitats i virtuts de la dona i de la fallera en particular. El “cant d’albades” (pronunciat vulgarment d’albaes”) és una variació del “Cant valencià d’estil”, i s’acompanya amb la música del tabalet i la dolçaina.

Enguany la Nit d’Albades s’iniciarà a la plaça de l’Ajuntament i continuarà en la Falla Cambro, Falla Passeig, Falla La Via, Falla Prado, Falla La Dula i Falla Portal.

El dissabte tindrà lloc la cavalcada del ninot, amb tot el seu món de diversió i crítica. Un jurat valorarà i premiarà la millor comparsa gran, la millor comparsa infantil, la millor carrossa i, com no, l’originalitat i la crítica local. L’acte serà encapçalat per les falleres majors de Tavernes i les respectives corts d’honor.

La cavalcada enguany té algunes novetats: començarà a les 17.00h al Passeig de Lepant i anira fins el final del Passeig de Colom, on pegarà la volta per pujar pel carrer Vergeret i Dr. Fleming fins al carrer Major i plaça Major, per continuar pel Metge Grau fins al passeig del País Valencia, on hi haurà discomòbil.

El diumenge 26 de febrer, les activitats començaran a primera hora del matí. A les 8.00h la FdF, junt amb les sis comissions falleres de la vall, realitzaran una despertada des del Bar Madrid fins al passeig del País Valencià, amb cassoles i perols.

A les 10.30h i des de l’ajuntament, la FdF començarà la recollida de les falleres majors de les diferents comissions i tots junts es desplaçaran a les cases de les dues falleres majors de Tavernes, Sheila i Verónica.

A les 12.30h arribarà l’acte més important: la crida o pregó, i serà l’alcalde de Tavernes i les falleres majors qui s’adreçaran a tot el poble per a convidar-lo a gaudir de la festa de les falles. En acabar, i com a novetat, es lliuraran part dels premis que atorga la FdF, com ara els campionats de futbet i truc, Lletra d’Or, targetes nadalenques i narrativa infantil. Finalment, a les 14.30h està previst disparar la primera mascletada de la festa fallera d’enguany des de l’avinguda de Malta. 
 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja comencen els dels coetets...

Anònim ha dit...

A partir de ahora todo vale. Que alguien me esplique porque se va a cambiar de ubicacion el mercado para el dia 15 de marzo?