L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 de juliol del 2021

Més val tard que no mai: Costes inicia la retirada de pedres en la platja de la Goleta

 

Demarcació de Costes ha iniciat avui la retirada de les pedres de la platja de la Goleta, una actuació anunciada ja fa setmanes i que inicialment s'havia marcat per al passat dilluns o dimarts, però que ha iniciat avui dijous, dia 1 de juliol.

"Més val tard que no mai" diu el refrany, i no sabem el perquè de l'endarreriment sobre la data prevista, però anem a arriscar-nos i pensar que, que tal vegada, siga perquè la Goleta està inclosa dins d’una zona LIC (Lloc d’Importància Comunitària Europea), i per ser zona de nidificació del corriol en aquest tram, excepte circumstàncies molt extraordinàries, només pot entrar maquinària a partir de l'1 de juliol, quan acaba la nidificació d'aqueixa au protegida.

 

 

Siga com siga, allò important ara mateix és que una màquina es troba ja treballant en la zona de la Goleta al costat de "l'avió", el desaigües del llac. Inicialment el treball consisteix en l'arreplegada i l'amuntegament de les pedres existents, tant de les que hi ha damunt de l'arena com aquells que quedaven dins de l'aigua, que són extretes amb el braç articulat. 

Cal pensar que una vegada arreplegades, els muntons seran traslladats i es reposarà amb arena la zona afectada. Tal com vam dir en una passada informació, la previsió era abocar 1.300 metres cúbics que s'obtindran de l'arenal de la zona  sud de la costa del terme valler, ja en el limit amb Xeraco, que també és una zona LIC de protecció per al corriol, fins i tot més sensible per l'estat de les dunes (és platja natural),  i per tant amb limitacions quan a treballs de màquines, excepte a partir d'avui 1 de juliol.