L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 9 de febrer del 2020

VIDEOS: Els nostres millors vídeos resum dels 15 dies a la Goleta després de la borrasca "Glòria"


Fa 15 dies la borrasca "Glòria" arrasava les platges de Tavernes, i més especialment la Goleta, on les ones envaien la urbanització i anegaven d'aigua i arena els carrers, garatges i baixos comercials. Només poder entrar les màquines s'iniciaren els treballs de neteja, que avui podem considerar pràcticament acabats.

Us oferim tres vídeos com a resum del que ha estat quinze dies a la Goleta. Hem decidit de publicar-los cronològicament, talment com es produïren en el temps els esdeveniments, perquè dona una millor visió i conjunta. Després cadascú pot valorar el treball realitzat.

La Goleta arrasada: 22 de gener del 2020


 El passat dia 22 us vam oferir un vídeo de la Goleta on es podia observar els efectes de la mar i l'arena acumulada en la urbanització, i concretada en la zona que va des del llac fins al terme de Cullera. Cal observar com el cordó dunar ha desaparegut per complet, víctima del fort temporal i de l'embat de les ones, i el nivell de l'arena en molts punts.



.

La Goleta enfeinada: 1 de febrer del 2020 

El segon vídeo ens assabenta com estava la mateixa zona el dia 1 de febrer del 2020, poc més d'una setmana d'haver iniciat els treballs de neteja. Les màquines començaren el treball el divendres, dia 24, i el bon treball ja s'hi notava: observeu com la mateixa arena s'estava usant per refer les dunes. Un detall al final del vídeo: el contrast entre la duna que s'estava refent i la que hi havia pendent de reconstruir, completament plana pels embats de la mar, ja prop del terme de Cullera.




La Goleta torna a la normalitat: 8 de febrer del 2020 

Faena feta no porta destorb. La Goleta està completament neta! Qui ho havia de dir, fa 15 dies!. S'ha fet una molt gran faena. Poseu atenció a un treball important: la reconstrucció de les dunes. Hi ha imatges preses des de dins de la urbanització d'aquestes noves dunes, però són més impactants les del final del vídeo es veuen les mateixes dunes, veritables muntanyes d'arena, des de la platja i on es comprova quanta i quanta arena va introduir la mar dins de la urbanització.