L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 26 de febrer del 2020

Costes farà una nova aportació d'arena perquè la Goleta estiga a punt a Pasqua



 
Objectiu: que la platja de la Goleta estiga a punt per a les pròximes Pasqües. Almenys aquesta és la finalitat principal de la reposició entre 10.000 i 15.000 metres cúbics que Costes efectuara en la Goleta com a mesura per eliminar els efectes de la borrasca Glòria en la platja de la Goleta.

És la promesa que van rebre ahir l'alcalde de Tavernes, Sergi González, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, membres del govern de Compromís valler que ahir es van desplaçar fins a la Subdelegació del Govern a València per reunir-se amb tècnics de la Demarcació de Costes.

La reunió va servir per conéixer els plans d'execució pràcticament immediata que pensa dur a cap Costes (a un mes i mig de Pasqua) no només a Tavernes sinó en el litoral de la "província" de València. L'ajuda de més de 4 milions es repartirà en tres trams d'execució: nord, centre i sud, estant Tavernes inclosa en la zona sud, on es dedicaran 1'3 milions d'euros per actuacions en la costa entre el Brosquil i Oliva.

I de projectes de futur a la recerca d'una solució definitiva? Doncs res per ara en concret. Els tècnics de Costes són conscients de la situació de Tavernes, i informaren a González i a  Llàcer que els projectes que estaven en prioritat alta ja s’havien licitat, i per tant el projecte de Tavernes passava ara ser prioritari... però en una futura licitació per a la qual no ho ha encara terminis.
 
Imatge de la Goleta en acabar el darrer temporal
Fent un poc de memòria...

Cal dir que abans de l'arribada de la DANA Gloria, la Demarcació de Costes estava efectuant una reposició d'arena que en total havia d'abocar 50.000 metres cúbics al litoral valler de la Goleta com a remei de la transgressió marina que pateix i als temporals de setembre. El temporal va arrossegar tota l'arena i la va deixar dins de la urbanització amb la qual cosa, una vegada més, estàvem i estem al cap primer: La Goleta sense arena i grans destrosses.

Aquesta nova reposició serà per tant la segona des què va acabar l'estiu. Esperem i desitgem, i suposem que tots els vallers, que no hi haja una tercera DANA que deixe en "no res" el treball que ara s'anuncia.