L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 17 de febrer del 2020

Extraordinari el concert de "Standards Simfònics" amb la SIUM de TAvernes

 
El director Miguel A. Navarro i David Pastor presentaran ahir "Standards Simfònics per a Banda" al costat de la Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes i amb la participació de del bateria Felip Santandreu i el pianista Pau Ortolà.

Standards Simfònics és una proposta oberta que busca salvar les distàncies entre dos gèneres aparentment antagònics. El trompetista David Pastor, figura referent en el panorama jazzístic nacional i internacional, al costat d'una banda simfònica, i sota la direcció de Miguel Ángel Navarro creen un espectacle innovador amb una programació basada en temes jazzístics. Pastor com a solista es el vincle d'unió que posa en equilibri tots dos llenguatges, entre la netedat del clàssic i la llibertat del jazz, com a peces complementàries i necessàries. 



Alguns dels “Standards Simfònics” compta amb la signatura del famós compositor i arranjador italià Duccio Bertini, que ha realitzat una refinada adaptació d'alguns dels standards més populars a la plenitud de la sonoritat d'una banda simfònica. "Standards Simfònics" aposta per la creació d'un espai sonor original i nou per a l'espectador que fusiona sobre un mateix escenari a músics de mons diferents per a crear una mica de forma conjunta que pretén expandir la música a un nou públic. L'any passat van presentar aquest concert a Grècia, a Bèlgica al costat de la Harmonieorkest De Volksgalm el mes de maig i novament a Grècia al juny, en un concert conjunt amb l'Orquestra Filharmònica de Thessalonika i la State Orchestra of Thessalonika.




El concert va oferir les obres: “Porgy and Bess” de Gershwin/R.Bennet; “Oda” de A.Reed; “Concert for Cotte” de D.Ellington; “Legrand Medley” de M.Legrand; “The days of wine and roses” de H.Mancini; “Antheopology” de Ch.Parker; “You don’t know what Love is” de D.Bertini; “Stella by starlight” de D.Bertini; “Tribute to Harry James” de H.James i “Danzon Nº2” de A.Marquez i com a bis "El vol del borinot" de Nikolai Rimski-Kórsakov

La Casa de la Cultura estava completament plena (s'havien venut sobre les 200 entrades anticipades) i el públic va eixir molt content i satisfets del concert que havia presenciat. Els comentaris indicaven que val la pena de vegades pagar per poder gaudir d'un concert novedós i de tanta qualitat com el que ahir es va poder presenciar i animeven a la SIUM a seguir en aquesta línia. El trompetista valler Paco Mifsud (El Maltés) junt a David Pastor, els dos a la trompeta, i Felip Santandreu a la bateria  i Pau Ortolà al piano obsequiaren el públic amb una intepretació.


Paco Misud i David Pastor
Els protagonistes 

Migual Àngel Navarro. Director 

Reconegut professor, intèrpret i director espanyol, és catedràtic de trompeta en el Conservatori Superior de Castelló i professor en el Màster de Pedagogia de la Universitat Jaume I de Castelló.

Ha sigut músic titular de les orquestres de Barcelona (OBNC) i Principat d'Astúries i primera trompeta a l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Europea, les de Cadaqués o l'Orquestra d'RTVE. Ha impartit cursos de trompeta i música de cambra en institucions prestigioses com la Royal School of Music de Londres, el Conservatori Aristòtil en Thesaloniki (Grècia) o la Universitat de Sczezin (Polònia). Ha participat en diversos enregistraments amb artistes com Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, o Ainoa Arteta.

Director artístic de l'Acadèmia Internacional d'Alt Rendiment Maurice Andre, MPV Orchestra i el Festival Wind Ensemble. Ha dirigit orquestres com l'Oviedo Filarmonía, Orquestra Simfònica de Yucatán, Orquestra Filharmònica de Thessalonika, Orquestra de Radiotelevisió Nacional de Grècia, The Baltic Neopolis Orchestra (Polònia) o The London Covent Garden Soloists Orchestra.

Miguel Ángel Navarro és doctor Cum laude en Història i Ciències de la Música i membre del Consell de Direcció de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat València.


 
David Pastor. Trompeta. 

Aquest jazzman és considerat com un dels millors trompetistes de l'escena musical espanyola. Actualment, col·labora amb els millors músics de jazz de l'escena espanyola i també amb artistes internacionals.

Ha actuat en festivals de jazz tan prestigiosos com el de Mont-real (Canada), Montreux (Suïssa), Eurojazz (Mèxic), Cully (Suïssa), Sant Sebastià, San Javier, Terrassa, Madrid i Barcelona. En la seua faceta de músic freelance ha actuat i gravat amb artistes com a Presumptes Implicats, Michael Bubble, Armant Manzanero, Celia Cruz, Lucrecia Martiri, Seguretat Social, Lolita, Jaime Urrutia, entre altres.

El currículum de col·laboracions de Pastor és quasi inigualable i ve avalat per la seua carrera en solitari amb títols com "Introducing" (Omix, 2002), "Stringworks" (Omix, 2005), Armageddon (Omix, 2012), Nu Tunes & Old Tunes (Omix, 2014) o Motion (2017) amb el seu trio "Nu-Roots", una descàrrega de jazz i groove en la qual David Pastor desplega amb mestratge tot el seu saber fer.

Actualment és professor en l’Escola Superior d’Estudis*Musicals Taller de Músics de Barcelona i director de la “Original Jazz Orquestra” del Taller de Músics. Així mateix, és professor del Taller de formació de jazz i Director de la Big band de l'UJI (Universitat Jaume I).

Grans aplaudiments d'una sala plena
Pau Ortola Garcia del Busto. Piano. Docent.

Llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de Salamanca. Títol superior de música especialitat piano jazz per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Com a pianista ha col·laborat amb grups i solistes de prestigi nacional i internacional, essent fundador amb Felip Santandreu, del grup “Enclavament latin jazz” i des del 2017 col·labora amb Hammond Spain i forma part part de la llista d'artistes que representen a aquesta prestigiosa signatura.

Enregistraments discogràfics:

- Wasnt´it? (Enclavament latin jazz-Sedajazz rècords)
- Noves músiques per a Big band (Big band formada per la SGAE, dirigida per Ramón Cardo i Perico Sambeat)
- Riff & Raff. Projecte educatiu sobre l'aplicació del jazz en secundària, al costat de F. Santandreu, J. Santandreu i O. Cortés
- Iván Albuixech Quartet (CD autoeditado)
- Juan Ull Quartet (CD autoeditado)


Els protagonistes, músics i membres de la SIUM, satisfets del concert
 Felip Santandreu Gregori. Bateria.

Entre els anys 98 i 2004 ha estat membre de “Xarxa Teatre” i ha col·laborat en diferents programes en la televisió valenciana (canal 9): “Efecte Palomar” i “Abanibí” (programes emesos en directe). Actualment és professor de les acadèmies de música “Ritmus” (Xàtiva) i “Ad libitum” (Ontinyent) i director de la banda d'adults de Carcaixent.


És membre fundador dels grups “Jove Jazz Band” i “Intocablues Band de Carcaixent” i d'Enclavament Latin Jazz, el primer enregistrament del qual ha sigut presentada en els concerts de Radi 3 TVE (2005). Aquest quartet, dirigit per Felip Santandreu, col·labora estretament amb Víctor Mendoza (actual professor de Bercklee College of Music).

Entre els grups més destacats, on participa activament, es troben: Sedajazz Latin Ensemble (prenominados per als Grammy de latin jazz), “Sedajazz Big band” , “Jove Jazz Band” i “París no importa” (pop-rock). Cal destacar la seua col·laboració en concerts i enregistraments amb els més importants músics i bandes nacionals. Ha col·laborat amb la marca “Santafe Drums” i és artista de “Mapex Drums”. 

El vol del borinot
Banda Simfònica de la SIUM deTavernes.

Banda simfònica de prestigi, que participa en els principals certàmens musicals valencians i que compta amb el reconeixement de més de 20 premis. En aquest concert especial s'uneixen a la banda el pianista Pau Ortolà i el bateria Felip Santandreu.

Videos.  

Agraïment a Javier Escrihuela per donar-nos permís per a reproduir. El primer és "El vol del borinot", el bis que oferiren ahir al concert