L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 6 de febrer del 2020

L'Ajuntament demana ajuda a la Diputació per construir el tram de la Via Verda en el terme de Tavernes



El regidor d’Urbanisme de Tavernes Josep Llàcer, de Compromís, s'ha reunit amb la diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació, Dolors Gimeno, per analitzar la possible col·laboració per a la construcció en el terme de Tavernes del tram de la Via Verda del trenet Carcaixent i Dénia. (Fotografia superior)

Tavernes vol impulsar el projecte de la Via Verda del trenet entre Carcaixent i Dénia i amb eixe objectiu el regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Foment Local, Josep Llàcer, ha presentat a Diputació el projecte del tram al pas pel nostre terme municipal.

El que queda del pont sobre el riu Vaca en el Tol·lo
La Via Verda entre Carcaixent i Dénia es va encetar la legislatura passada amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València i projectada per l’antic traçat del trenet Carcaixent-Gandia-Dénia, que va unir aquestes localitats fins l’any 1974. L’itinerari, d’una longitud total de 66 quilòmetres, afecta els nuclis poblacionals d’Alzira, la Barraca d’Aigües Vives, Benifairó i Tavernes abans de continuar per la resta de la Safor.

L'actuació previst al nostre terme suposa una inversió sobre els 500.000 euros perquè cal reparar camins, senyalitzar-los i de vegades haver de crear de nou algun petit tram de Via Verda desaparegut després dels 45 anys en que es va deixar d'usar.

Un tram de la "vieta" del tren
La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha explicat que la via “és un element de vertebració que facilitarà la connexió entre els pobles amb respecte pel medi natural que encaixa en el model de mobilitat saludable que impulsem des de la Diputació”. 

Basat en la ndep de Diputació