L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 13 de febrer del 2020

Subdelegació del Govern: no hi ha terminis encara per demanar ajudes pel temporal Glòria, perquè no hi ha cap declaració de zona catastròfica.




No hi ha termini oficial encara per a demanar ajudes, no s’ha establert i els afectats no poden demanar-les encara en els Ajuntaments perquè el Consell de Ministres no ha aprovat cap declaració de Zona Afectada Greument per Emergència de Protecció Civil, ni  a la Safor-Valldigna ni a cap punt d’Espanya, i no s’ha publicat tampoc cap decret on s’indique com demanar-les.



La Subdelegació del Govern ha estat ben clara i ben diàfana en confirmar que encara no hi ha decret d’ajudes com tampoc no hi ha terminis de sol·licitud. La decisió presa, pel seu compte, per l’Ajuntament de Gandia d’habilitar una oficina perquè els seus veïns les demanen, en una actuació que ha estat publicada i ampliada en les xarxes socials per agrupacions socialistes d’altres localitats de la comarca,  ha generat als veïns i veïnes unes expectatives falses en base a uns supòsits inexactes perquè, repetim, no hi ha decret ni terminis encara.


Ahir Radio Gandia entrevistava els alcaldes de les localitats afectades en la comarca i comprovava el seu malestar així com els problemes que els estava causant la decisió de Gandia, unida a la informació que estaven donant en xarxes socials les agrupacions socialistes. Eren molts els veïns i veïnes que ahir demanaven una oficina semblant en les localitats afectades i als quals se’ls havia d’explicar que encara no hi ha decret, no se saben les ajudes i tampoc hi ha terminis per a demanar-les.


L’alcalde de Tavernes, Sergi González, manifestava a Radio Gandia SER que no era una bona idea la decisió presa per l’Ajuntament de Gandia “perquè genera unes expectatives als veïns que no es poden satisfer”.  

El nostre alcalde ha assegurat que l’Ajuntament de Tavernes  ho té tot a punt per a obrir aquesta oficina en la Casa Consistorial i es posarà a l’abast del veïnat nomes el Consell de Ministres aprove les ajudes i es publique el decret. Sergi González pensa que el decret serà semblant a altres decrets de borrasques (DANA) anteriors.

Per tant, l'opinió general és que el termini serà de 2 mesos a partir de la publicació del decret De tot això s’informarà al veïnat via bàndol i les xarxes socials de l’Ajuntament de Tavernes. Eixes sol·licituds s’enviaran pels Ajuntaments a Subdelegació del Govern i seran resoltes pel Ministeri de l’Interior.

 
En el mateix sentit podíem escoltar en radio Gandia a alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, o l’alcalde de Oliva, David González, que havia parlat directament amb el subdelegat del Govern, i aquest li havia confirmat que el Consell de Ministres no ha fet cap declaració de Zona Afectada Greument per Emergència de Protecció Civil.

Informació pròpia a partir de l'oferida per Radio Gandia