L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 2 de febrer del 2020

L'abans i el després, o una part del resultat del gran treball d'una setmana. I continua...


Les màquines podien entrar per la Goleta el divendres, dia 24 de gener, encara que amb dificultats per la capa d'arena acumulada per la mar. Fixeu-vos en la fotografia de la zona d'eixida del llac, en una fotografia de dimecres dia 22, quan encara estava tot inundat i la mar pegava amb força. 

Un accés de l'avinguda, abans i una setmana després
 
Avinguda abans i ara

 
Accés a la platja accessible, abans i ara, després d'una setmana
  
Ahir dissabte i avui diumenge, una setmana després d'iniciar un treball intens, ja es veuen els resultats. Una imatge val més que mil paraules i us mostrem moltes imatges que desmenteixen i deixen en molt mal lloc el PP, que en unes manifestacions la setmana passada i en una visita a la Goleta, va dir que en una setmana no s'havia fet res. Això sí, ells no es mogueren del lloc on feren les manifestacions i per tant no pogueren vore les maquines treballant a estall, només a un centenar de metres on eren, per netejar els carrers i tornar a fer les dunes que la mar es va emportar.

Placeta al costat del llac, abans i ara
 
Carrer de la Goleta, abans i avui mateix
 
Carrer al costat de la zona esportiva, abans i després de la neteja i refer les dunes
  
I aquestes imatges, que les publiquem amb comparativa de l'abans i el després d'avui, mostren la molta faena feta, però hem de dir que encara molta a fer: primer ha d'actuar la maquinària pesant, arreplegant i amuntegant l'arena per refer els marges i dunes, totalment arrasades per la mar, que és el que s'esta fent fins ara en la Goleta una vegada acabat el treball de neteja dels accessos a la platja en l'Avinguda de la Marina. 

Carrer de la Goleta, fa una setmana i avui

Un accés a la platja. Les tones d'arena del carrer ara formen les dunes desaparegudes

Zona dunar arrasada de "l'avió". Tota l'arena s'ha amuntegat per refer el sistema dunar

Un dels accessos  a la platja, amb el cordó dunar desaparegut. Ara s'esta refent de nou amb l'arena dels carrers.

Després s'actuarà amb el baldeig de tota la zona afectada per acabar d'eliminar l'arena que les màquines no poden amuntegar. Com hem dit, queda molt a fer, perquè serà en acabar quan vindran totes les reparacions de les infraestructures i serveis danyats. No hem d'oblidar que dins la valoració de danys provisionals que ha fet l'Ajuntament (sobre 3'6 milions) una part grossa, 1'3 milions se l'endu tot el que estem explicant.

Dues imatges, dos abans i dos després, en la placeta entre el llac i la mar
Altres dues imatges, abans i després, on es pot calcular la capa d'arena mirant  els cartells
Un altre dels carrers de la Goleta, dalt en principi de la neteja, davall en acabar

Us hem ofert un conjunt de fotografies de l'abans i després de la neteja. Són unes quantes comparatives de les centenars que podríem fer entre la situació d'abans, fa una setmana, i la que és ara mateix. Tot i que hi ha qui, com hem dit,  s'entesta a dir que no es fa res. Esperem el dia que la seua política siga la de la col·laboració i no de la demagògia i falsedat. 

Informació pròpia