L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 12 de febrer del 2020

PLENARI DE FEBRER 2020: Tavernes sol·licita ser declarada “Zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil”, o siga l’anterior “Zona catastròfica”.


 
El plenari de Tavernes, per unanimitat de tots els grups, va aprovar la proposta de l’alcaldia per instar al Consell de Ministres del govern de Pedro Sánchez que declare el municipi de Tavernes com a “Zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil”. Aquesta és la denominació actual de l’anterior “Zona catastròfica” i que seria una conseqüència del pas i les consegüents destrosses causades a Tavernes per la borrasca Glòria el passat mes de gener.


 La declaració de Tavernes com a “Zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil” suposa la tramitació de subvencions per atendre totes les necessitats derivades de la declaració,  la tramitació   d'ajudes   de caràcter     pal·liatiu   per a atendre    necessitats  derivades   del sinistre i  catàstrofe així com a la sol·licitud d'activació del fons de solidaritat de la Unió Europea per a catàstrofes naturals greus.


Si el Consell de Ministres efectua aquesta declaració, ha de aprovar per llei:

a) Ajudes  econòmiques  a particulars    per danys    en  habitatge  habitual  i  estris  de primera  necessitat.

b) Compensació a les Corporacions Locals per despeses derivades d'actuacions inajornables.

c) Ajudes a persones  físiques o jurídiques que hagen dut a terme la prestació  personal o de béns.

d) Ajudes destinades a establiments  industrials, mercantils i de serveis

e) Subvencions per danys en infraestructures  municipals, xarxa viària provincial i insular.

f) Ajudes per danys en produccions agrícoles, ramaderes, forestals i d'aqüicultura marina.

g) Obertura  de línies    de préstec    preferencials  subvencionades  pel     Institut  de Crèdit Oficial.


 Així mateix el Consell de Ministres pot establir mesures fiscals, com l’exempció de la quota d’IBI a immobles afectats, la reducció de l’IAE, l’exempció de taxes davant la Jefatura Central de Tráfico per a baixa de vehicles afectats, entre altres referides a mesures concretes quan a Seguretat Social de les persones que han vist afectat el seu treball per la borrasca Glòria.


Cal dir que eixa declaració no suposa el rebre de seguida les ajudes concedides, almenys en el cas de l’Ajuntament,  i així vam poder escoltar en el plenari com el govern de Compromís recordava que les ajudes del 2018 per afeccions a bens municipals encara estan pendents de pagar.