L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 de febrer del 2020

L'empresa del festival Octupus negocia l'emplaçament en Marenys 2A (Sector 17)


Tavernes una vegada més atrau a festivals de l’estiu i ara és l’empresa del denominat “Octopus”,  un festival de música hardstyle, qui està interessada en instal·lar-se a la nostra ciutat per oferir la primera edició de l’esdeveniment aquest estiu.

“Ocopus” és un festival de música electrònica (hardstyle) semblant al que celebra tots els anys a l’estiu la veïna Cullera, el Medusa, i per tant seria un complement als altres dos grans festivals que tenen la platja vallera com ubicació (Iboga i Mediterrànea) que ofereixen musica balkan i indie, respectivament i principalment, junt al festival més tradicional i veterà, el Festivern, encara que aquest se celebra a la ciutat i a l’hivern i la música és en valencià.

L’empresa promotora ha donat a conèixer la seua voluntat de que la primera edició se celebre a Tavernes, després d’haver descartat la ubicació al costat del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. Mentre l’empresa no presente el disseny general del festival, i sobre tot la solució de la ubicació, infraestructures i tot allò que calga per a la seguretat i condicionants d’higiene, salubritat i el llarg etcètera que sempre acompanya a un esdeveniment d’aquest classe, i més quan s’ofereix zona d’acampada per a una previsió de 10.000 assistent, no hi haurà cap certesa de que finalment puga ser la nostra ciutat, i més en concret la platja, qui l’aculla.


Lògic per tant que l’Ajuntament no haja encara dit res oficialment, perquè fins ara només hi ha la voluntat d’una empresa que, segons hem pogut esbrinar, cerca lloc per a ubicar-lo i sobre tot un lloc que no presente problemes ni rebuig als estiuejants. Per tant l’Ajuntament guarda silenci  perquè oficialment no hi ha res aprovat  ni es tenen els informes tècnics que facilitarien l’aprovació.

Així no seria en el mateix emplaçament de l’Iboga, i després d'haver descartat un emplaçament més allunyat de la platja, l’empresa estaria gestionant la ubicació en el Sector 17, el denominat Marenys 2A, amb un pla urbanístic encara no desenvolupat i amb moltes terres propietat majorment de bancs. La crisi del 2009 va paralitzar el pla urbanístic, com va paralitzar la major part dels sectors de platja valler i el sector 17, ubicat al sud de l’actual urbanització de platja, roman amb moltes terres abandonades.

Si finalment hi ha llum verd amb els propietaris de les terres, els  avantatges que tindria aquesta ubicació que està separada de la urbanització és una afecció mínima als estiuejant, disposar d’espai per a ubicar tota la infraestructura i estar al costat mateix de la mar. Pel contrari, els accessos no són tan fàcils en arribar-hi per camins rurals locals, a la qual cosa s’uneix tots els inconvenients d’una zona no urbanitzada.

El festival “Octupus”, segons indica el seu web, se celebraria entre els dies 17 i 20 de juliol, o siga quasi a tocar l’Iboga que s’anuncia entre el dia 22 i el dia 25 també de juliol.