L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 29 de febrer del 2020

Tavernes aconsegueix 865.140'64 euros del Pla d'Inversions 2020-21 de Diputació


Tavernes rebrà de la Diputació de València una quantitat de 865.140 euros del nou Pla d’Inversions, un programa que incrementa les ajudes als municipis per a millorar infraestructures i serveis. Els municipis de La Safor-Valldigna rebran un total de 13.912.224 euros de la Diputació de València, "i serà un reforç a l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses a l’hora de decidir en que es destinaran les ajudes en les seues poblacions". 

Així ho va manifestar el president, Toni Gaspar, en l’acte multitudinari que es va celebrar al Palau Alameda el passat divendres quan va presentar i va informar als alcaldes valencians, entre els quals estava present l'alcalde de Tavernes, Sergi González, el nou Pla d'Inversions 2020-21, dotat amb 140 milions d'euros per a ajudes directes als municipis, i quina quantitat corresponia a cada municipi.


El president Toni Gaspar va indicar en l'acte del divendres que és "la major inversió de la història de la Diputació" destacant que “s'ha reduït la burocràcia en la tramitació de les ajudes, per a ser més eficients i demostrar la capacitat transformadora i modernitzadora de la Diputació". 

La quantitat assignada a cada municipi "és pràcticament definitiva, encara que serà provisional fins que es concrete la informació sobre els plans d'igualtat i mobilitat".

 


La quantitat del Pla d'Inversions de la Diputació consta d'una part fixa repartida de manera equitativa entre els 264 ens locals i suposa el 34% dels 140 milions d'euros. Després hi ha el 30% de l'ajuda que es concedeix en funció de la població i el 10% segons la superfície.

Hi ha un increment del 5% si el municipi té el seu propi pla d'Igualtat; un 2% més pel desenvolupament d'un pla urbà estratègic; un 1,5% vinculat a tindre un pla de mobilitat sostenible i un altre 1,5% d'aportació específica per a municipis amb platges o litoral, fent costat als que pateixen l'habitabilitat estacional, com a factors més destacats. 

Segons la Diputació de València

Nota nostra: Quan Diputació comunique oficialment la quantitat, l'Ajuntament disposarà d'uns mesos (més o menys fins al final d'abril) per presentar projectes i, una vegada acceptats per Diputació, es podran escometre. El Pla d'Inversions 2018-19 que era molt igual en terminis, es va aprovar per a Tavernes el mes de juliol del 2018.