L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 5 de febrer del 2020

L'ORATGE: Per fi sembla ser que tindrem uns dies més propis de febrer...



Ahir va ser un dia històric: els termòmetres arribaren a 29’6 graus a l’aeroport de València i supera el record del 28 de febrer de 1990 de 29,4 graus. Ahir a Tavernes també vam gaudir d’un dia d’estiu: 26 graus a la platja i 28 al poble, segons AVAMET.

En altres punts de la geografia valenciana semblants valors: Alacant màxima de 28,6 graus, a València i Oliva 27’4 graus, Xàtiva 26 graus, etc.

Tot això canvia avui dimecres, quan ens afectarà una massa d’aire fresc i el vent bufarà de llevant, i faran que les temperatures facen una gran davallada. Fins i tot, abaixaran sobre els 10 graus però no és que vaja a fer fred -  estem en ple hivern. Un dia 4 de febrer de 1954 una nevada de mig metre va caure sobre Tavernes-  sinó que es normalitza la situació i serà la temperatura pròpia de febrer. Això si pluja no s’espera, potser alguna gota al sud de les comarques valencianes, però res mes.

La previsió parla per avui cels ennuvolats en la meitat sud, on hem dit que poden caure algun ruixat, amb caiguda de les temperatures màximes. Eixa situació sembla ser que durarà fins dissabte per tornar a una pujada de temperatures diumenge i dilluns.