L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 1 de febrer del 2020

L'ajuntament proposa a Costes la instal·lació d'una malla geotèxtil que retinga l'arena



El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, confirmava als micròfons del Grup Ràdio Gandia que el govern municipal de Compromís de l’Ajuntament ha proposat amb caràcter experimental la instal·lació d’una malla geotèxtil per detindre la desaparició d’arena en les platges valleres.

Josep Llàcer ha detallat en l’entrevista que li ha efectuat el programa “L’Anàlisis” que aquesta proposta és instal·lar a un centenar de metres de la línia de costa una malla geotèxtil en el fons marí. La funció d’aquesta malla és retindré l’arena perquè es convertiria també com una espècie d’escullera submarina que detindria la força de les ones, a més de contribuir a la generació de noves praderies de posidònia.


Capes d'arena de vora un metre dins de la urbanització

El regidor de Compromís ha assenyat que fa més de 8 anys que l’Ajuntament reclama a Costes i al Ministeri de Transició Ecològica l'execució d'una solució definitiva per a la transgressió i regressió que pateixen les platges de Tavernes, en especial la Goleta,  però mai no ha obtingut cap resposta.

Aquest període és pràcticament el mateix temps que el govern de Mariano Rajoy (PP) va regir els destins de l’estat, i com ha assenyalat el regidor de Compromís en les seues manifestacions després de no rebre mai cap resposta de l'anterior govern del PP, ara han proposat al nou responsable de Costes de València una solució que ja ha funcionat en altres països i que, a més de tindre un impacte ambiental mínim, recuperaria en part el fons marí i les praderies de posidònia, però a hores d’ara no hi ha resposta per part de Costes.


Efectes de la inundació de carrers
La borrasca Gloria ha assotat greument la Mediterrània, i com ha passat en quasi tot el litoral valencià de Vinaròs a Oriola, Tavernes ha estat molt afectat i s’ha evidenciat més encara els problemes de transgressió de la nostra platja. En el cas de Tavernes, la transgressió marina ha dipòsit milers de tones d’arena en els carrers d’accés a les platges, la destrossa total del cordó dunar de la Goleta i l’entrada d’arena als carrers de la urbanització, que quedaren inundats i en alguns punts amb capes d’arena de vora un metre.