L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 13 de febrer del 2020

PLENARI DE FEBRER 2020: Enrique Chofre (Compromís) explica el sistema de poda dels arbres.



El regidor de Compromís, Enrique Chofre, responsable de serveis públics, va defensar l’actuació de SAV, concessionària del manteniment de jardineria i espais verds de la localitat, quan a la poda d’arbres efectuada dies arrere i que afirmava estava justificada des del punt de vist tècnic i de la mateixa situació i estat dels arbres.

Chofre va recordar que Tavernes disposa d’una empresa especialista, per cert de les més importants de tot l’Estat, que té els seus enginyers i per tant “se li pressuposa una capacitat prou alta per decidir sobre podes,  tales i manteniment de zones verdes”. El regidor en la seua intervenció va remarcar en tot moment que s’actua amb arguments tècnics i,  sobre la poda en arbres concrets que a alguns veïns/es els ha semblat agressiva, assenyalava que les actuacions estaven justificades i eren decisions tècniques.


Va recordar dos casos molt recents de CEIPs públics. En un es va anar a fer la poda dels arbres problemàtics i la Direcció no la va consentir amb l’argument que una poda intensiva deixaria sense ombra als alumnes. En el segon, es va fer la poda prevista perquè la Direcció va primer la seguretat dels alumnes i va permetre la poda intensiva, amb el convenciment que al segon any gaudiria de la mateixa ombra i amb els arbres recuperats.

Els arbres podats resistiren el temporal sense problemes
El regidor confirmava que en el centre on s’havia fet la poda, els arbres no havien estat afectats pel vent de la borrasca Glòria i no havien caigut, mentre on no s’havia actuat, la borrasca havia tombat els arbres i el centre s’havia quedat sense ombra i sense arbres.

Chofre indicava que, davant un tema de seguretat per als xiquets com era una possible caiguda de l’arbre pel pes de les branques amb fort vent, primava la poda tal com s’havia fet, amb criteris tècnics que eliminaven perill i asseguraven la recuperació de l’arbre.


Va ser el cas de la plaça Gandia, on s’ha hagut de fer una poda forta a un arbre tombat pel vent i s’havia redreçat a l'espera que es recupere i reafirmen les arrels, somogudes i afectades per la caiguda provocada pel vent. Publiquem la seua intervenció 




Els dies de la borrasca Glòria Tavernes va patir molt els embats del vent del nord-est. Segons les dades d’AVAMET, dins d'un període de 3 dies amb vents superiors als 70 km/h,  el dia 19 de gener van arribar a ser velocitats de 101 km/h en el poble i 85 en la platja i el dia 20 de gener de 90 km/h en el poble i 104 km/h en la platja. De fet, a més dels arbres que va tombar eixos dies, després d’haver passat la tempesta van continuar caient alguns arbres, però no han caigut els que estaven prèviament podats.