L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 9 de febrer del 2020

Qui ho havia de dir fa 14 dies... o si voleu "per la boca mor el peix"

 
 Tavernes pot dir ben alt que les milers i milers de tones que la mar va abocar als carrers de la urbanització de les dues platges valleres són un record, un mal somni. gràcies al gran treball efectuat pels equips de neteja municipals que el govern municipal de Compromís des de l'Ajuntament va disposar i que ha comptat amb la participació de l'empresa de neteja viària. Tots plegats han fet un bon treball, i les fotografies ho deixen ben evident. 


Pot ser siga la primera ciutat afectada pel temporal en haver completat la neteja i retirada de tot el que va deixar el temporal en els cascs urbans. Ara cal completar amb la neteja de platja i reparació d'infraestructures, però això ja és una segona etapa. Impossible amb els recursos municipals atendre-ho tot al mateix temps.



Les fotografies que publiquem, d'ahir dijous per la vesprada, 14 dies després d'escampar el temporal, són un bon testimoni de l'ara (fotografia de l'esquerra) i l'abans (fotografia de la dreta), de com estan ara els punts més afectats per la maror de la borrasca Glòria i com estaven abans, en concret el dia 22. I també permeten comprovar què les dunes, completament desaparegudes, s'han refet amb l'arena abocada per la mar.


Un treball fet, i que demostren quan injustes i inadequades van ser les manifestacions de la presidenta del PP, Isabel Bonig, i la portaveu local quan el dia 29 sobre migdia, a només 4 dies que s'havien pogut iniciar els treballs eren capaços de dir "que ha pasado una semana del temporal, y en la Goleta no se ha hecho nada para recuperar la zona" (Ràdio Gandia, textual) mentre demanava la intervenció entre altres, del govern de Tavernes que feia quatre dies que havia muntat tot un dispositiu, i ben efectiu, per a la neteja. 

A què va vindre a Tavernes, sinó a criticar i fer demagògia? Per què ara sí, i quan era Consellera d'Infraestructures 2011-2015 no es va acostar? I en aquell temps eixíem també a un parell de temporals per any que feien desaparéixer igual la Goleta.


Tornem a la realitat actual i avui divendres fa quinze dies naturals que les màquines podien entrar en la urbanització de la Goleta, encara mig inundada per l'entrada d'aigua de mar en la urbanització, i amb més d'un pam d'aigua en molts dels carrers que eren intransitables.

La tasca per davant era feixuga: punts com la plaça Cabrera o Formentera, o carrers Cullera, Sueca, Sol o Passeig de la Goleta repleta de tones i tones d'arena que en els punts més aprop de la mar arribava a tindre 70/80 cm d'alçada. 


Han passat dues setmanes. Tot això està net. Ara és l'hora de les disculpes, i no només del PP, que també algun altre partit quan encara estava plovent, des del sofà de casa, ja s'afanyava a criticar el govern de Compromís perquè a la Goleta els cotxes no podien transitar i l'autobús no podia donar servei. 

Informació pròpia