L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 4 de febrer del 2020

L'Ajuntament al·lega a un projecte de duplicació de la via del tren que afecta els pous d'aigua potable


L'Ajuntament presentarà al·legacions al projecte de duplicació de la via del tren en el tram “Cullera-Gandia”, inclós dins del projecte general del traçat València-Alacant (Tren de la Costa). La proposta aprovada per unanimitat va ser presentada en el plenari de gener per la regidoria d'Urbanisme, que dirigeix Josep Llacer de Compromís, en base a l’informe de l’arquitecte municipal.

La principal al·legació és demanar que la segon vida del tren s’habilite a l’oest de l’actual, i no a l'est com està en el projecte i així evitar les afeccions als serveis municipals d'aigua potable, en especials als Pous Vell de la Platja i de la Goleta, i a tot el sistema de dipòsits i infraestructures de bombes d'extracció i d'impuls de l'aigua al nucli urbà i a la platja.

L'Ajuntament vol que el segon carril no passe per ací, junt als pous, sinó a l'altre costat de la via

El tram de duplicació “Cullera-Gandia” està sotmès a Declaració d’Impacte Ambiental i en base a l’informe tècnic de l’arquitecte municipal, l’Ajuntament aprovava a més presentar com al·legacions el fet que l’estació de Tavernes no està pensada ni enfocada cara a la platja, d’ací que es demane a Renfe-ADIF que habilite un major servei a la platja per a donar una major facilitat als veïns i visitants de manera que a l’estiu puguen utilitzar la infraestructura.

Pont sobre la via en la carretera a la platja. Es vol un carril bici

Una altra al·legació respon a les condicions actuals del pont de la carretera a la platja sobre la via del tren, on es demana que s’habilite un carril bici que done continuïtat a aquest servei des de la platja fins la rodona de las Cinco Hermanas, amb la qual cosa es facilitarà també amb la prevista Via Verda, de Carcaixent a la platja de Tavernes, que es construeix per trams i que ja ha entrat pràcticament a les obres en la Valldigna.
 
Pas a nivell Sequia la Bova
A l'Ajuntament li preocupa i ha demanat solucions per als quatre passos a nivells existents al terme municipal, que suposen una barrera que presenten perillositat i inseguretat per als vehicles. Aquests quatre passos a nivell es troben a les partides de la Sèquia de la Bova (foto de dalt), d’El Vapor, i dos en la zona del Vadell i del Caixer Riuet.

Pas a nivell en el Vadell
Una situació que porta anys i que ADIF a pesar de les continues demandes de l'Ajuntament presidit per Compromís, no va contemplar eliminar durant els huit anys de les dues anteriors legislatures, amb govern del PP de Mariano Rajoy, tot i que en alguns casos es disposava d’uns estudis inicials per eliminar-los, cas del Vapor i el Vadell. 

Informació pròpia