L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 19 de febrer del 2020

L'Ajuntament recorda l'obligació d'arreplegar els excementes i netejar l'orí dels gossos.


L’Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació ciutadana en la qual demana als propietaris de mascotes de mantindre una actitud responsable, positiva i cívica per a mantenir carrers, places, parcs i façanes netes de pixum i excrements de gossos.

La regidora responsable, Mònica Palomares, de Compromís ha remarcat el fet que de fa anys, igual que passa en moltes ciutats, els excrements canins en els carrers de Tavernes han esdevingut un dels problemes principals de convivència. 

Per intentar posar fi a aquest problema, l’Ajuntament busca la col·laboració dels propietaris dels animals. Al respecte recorda que l’orina té un efecte fortament corrosiu i provoca la deterioració de diferents elements de la via pública, com ara fanals, senyals de trànsit, fronteres o bancs, amb el cost elevat que això representa. 

Com a solució la regidora ens proposa una ben senzilla: L’aigua de l’aixeta, mesclada amb vinagre blanc a parts iguals com a millor mètode per a minimitzar l’impacte de l’orina, abocant-lo directament sobre el pixum. I això es deu a que la major part de l’olor en l’orina és deguda a l’amoníac, una substància altament alcalina, i com que el vinagre és fonamentalment àcid acètic, els dos components es neutralitzen i ajuda evita que altres gossos tornen a marcar el territori en aquest punt. 

Mònica Palomares ha destaca que és una actuació fàcil i simple que només requereix civisme, educació i compromís de mantenir neta la ciutat i recorda que Tavernes disposa d'una ordenança que possibilita sancionar el fet de no  arreplegar els excrements i no netejar l’orí. "Però sempre es millor no multar, i el que volem és conscienciar abans que multar".

Cal recordar que a Tavernes hi ha 4 parcs canins (2 en el poble i 2 en la platja) on es poden dur els gossos a  relacionar-se amb altres cans, però també cal recordar que dins d'aquests espais també s'han d'arreplegar els excrements i depositar-los en la paperera habilitada per a tal efecte.