L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 21 de febrer del 2020

Reunió a Xeresa per posar en valor la zona humida de la marjal i el pas de la Via Verda Carcaixent-Dénia



L'alcalde de Tavernes, Sergi González, va assistir ahir a l'Ajuntament de Xeresa a una reunió per comentar tant els projectes que calen per la recuperació i posada en valor de la marjal de la Safor dins del denominat pla "Reacciona" com poder facilitar un trajecte ciclopeatonal connectat a la Via Verda Carcaixent-Tavernes-Dénia en la marjal i quines són les necessitats per escometre els treballs.

D'ací que, a més de l'alcalde valler, en la reunió estigueren presents la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno; l'alcaldessa de Xeresa, Anabel Peiró; l'alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell i la regidora de Gandia, Alicia Izquierdo.

 


La marjal de la Safor és un espai geogràfic humit que s'estén pels pobles de Tavernes, Xeresa, Xeraco i Gandia i que es vol recuperar i posar en valor com espai natural amb la protecció que li correspon, sempre conservant els usos agrícoles actuals que s'hi donen.


Les diputades Amigó i Gimeno assenyalaren que dins del pla "Reaaciona" hi ha ajudes mediambientals d'emergència climàtica per redactar plans directors per a protegir la zona de marjal i que haurien de ser els municipis implicats els que mancomunaren els projectes per conservar l'espai natural.


La recuperació de les motes de la marjal es va considerar com al primer pas per poder crear eixa via natural per la marjal que enllaçarà amb la Via Verda que des de Tavernes ha d'unir-se a la Via Augusta de Gandia dins del projecte general per completar la Via Verda Carcaixent-Dénia. 


Els reunits consideren que cal el treball coordinat entre ajuntaments i regidories, amb implicació de Diputació, per fer front als problemes comuns i buscar solucions encertades i fins i tot es va comentar la possibilitat de crear un consorci amb participació de Diputació i Generalitat per posar en valor la marjal i preservar-li l'ús agrícola que té tant en el terme de Tavernes com en la resta de termes afectats.



Recordem que actualment hi ha complerts els trams Carcaixent-Alzira-La Barraca i s'ha arribat ja a Benifairó i Simat. La proposta per Tavernes es usar les vies rurals per entrar pel Pont de l'Escorxador, seguir vora riu, per l'avinguda de les Corts Valencianes, Marjaletes i continuar per la urbanització Els Sequers i passar pel darrere de la zona del Teularet, fins a la connexió a la zona dels ullals. En una altra fase, es continuarà fins Gandia, pels termes de Xeraco i Xeresa.


Informació pròpia. Fotografies Ajuntaments de Xeresa i Xeraco