L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 9 de febrer del 2020

300 veïns i veïnes de Tavernes van celebrar ahir el Dia de l'Arbre amb una repoblació a Les Creus


Tavernes va celebrar ahir el Dia de l'Arbre amb la tradicional repoblació organitzada per l'Ajuntament mitjançant les dues regidories de Medi Ambient i Esports. La repoblació va tindre lloc a la falda de la Muntanya de les Creus, prop de la zona del mur de defensa de la ciutat i del Calvari.

La reforestació va comptar amb la presència de l'alcalde, Sergi González, els regidors de Medi Ambient i d'Esport, Mònica Palomares i Josep Llácer, respectivament, com a membres del govern mentre que de l'oposició va anar la portaveu del PP, Eva Palomares.



L'Ajuntament ha organitzat una activitat que enguany, potser perquè el dia ho feia possible i atreia eixir a la muntanya, ha comptat amb la major participació coneguda en anys. Sobre les 300 persones, entre elles molts xiquets i xiquetes acompanyats pels pares, es reuniren a partir de les 9 del matí en la plaça del Poliesportiu Municipal, on es monitors esportius anotaven els participants abans de dirigir-se als llocs de la repoblació.



L'objectiu cercat, que no és altre que conscienciejar la ciutadania sobre la importància de la reforestació de les nostres muntanyes i els avantatges que suposa tindre-les ben poblades perquè, a més del seu valor mediambiental, suposen un enriquiment de la biodiversitat del nostre entorn, incrementen el valor paisatgístic i desenvolupen un paper essencial en la protecció de l'erosió de les muntanyes. 



Enguany l'Ajuntament ha inclós una activitat nova en col·laboració amb el Centre Excursionista: la col·locació de caixes-niu per afavorir la nidificació d'ocells i ratpenats que ajuden a combatre plagues com la processionària del pi. Es continua així el pla d'instal·lació d'aquestes caixes, que confecciona el mateix Centre Excursionista, i que es van col·locar en distints punts del terme en campanyes anteriors.


Cal indicar també que l'Ajuntament ha fet un reconeixement al veí Pepe Sánchez, amb una menció especial pel seu treball durant anys de manteniment, reg i cura dels que ell havia plantat en repoblacions anteriors. 



L'activitat va comptar amb la col·laboració de la Diputació de València i les entitats locals Centre Excursionista, Protecció Civil, Creu Roja, el Grup Juniors de Tavernes, Agrupament Escolta Valldigna, Agrupament Escolta Ombria i Juniors Tavernes. També participen les empreses "Murciano", "Sala Gandia" i "Atmosfera Cèsar Sport".


L’Ajuntament va proporcionar com és habitual els vora 400 plançons de les espècies vegetals a replantar, majorment pins i carrasques,  i facilitava amb l'ajuda de la brigada municipal les ferramentes per a plantar-los i aigua per a regar-los.