L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 29 de febrer del 2020

Un model de predicció indica que la probabilitat de contagi de coronavirus a Tavernes és quasi nul·la


La probabilitat de que alguna persona estiga contagiada pel coronavirus a Tavernes en les circumstàncies actuals és del 0'004%, o siga quasi nul, segons el model de predicció matemàtic creat per les universitats Rovira i Virgili i la de Saragossa en base a les dades epidemiològiques del COVID-19 coneguts fins ara i les de mobilitat de la població de l'INE.

Si apliquem la xifra de predicció (0'004%) a la població, ens trobem que no arriba a una persona (només un 0'68 de valler, cosa impossible) la que podria estar contagiada. No cal ni dir que s'ha creat una alarma moltes vegades innecessària, tal com no es cansen de repetir les televisions, ràdios i mitjans de comunicació.

El coronavirus és com una grip forta, menys mortal inclús, però amb l'agreujant que és més contagiosa. Com totes les grips afecta més a les persones que ja tenen problemes de salut per altres malalties greus o casos oncològics. És el que està passant: les morts que s'anuncien fora d'Espanya corresponen generalment a gent molt major i amb altres problemes greus de salut que poden minvar les seues defenses.
 
Cal fugir de l'alarmisme, però sense deixar la banda les precaucions, sobre tot les persones que tinguen més mobilitat i viatgen fora de Tavernes assíduament o aquells que, per una causa o altra hagen, estat en contacte amb grups o persones amb perill d'haver-se contagiat.

Cal recordar les paraules ahir de la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha demanat "tranquil·litat" i que se seguesquen les informacions i recomanacions sobre el coronavirus dels canals oficials perquè "el virus que més ràpid s'estén és l'alarmisme i les notícies falses" i són les autoritats sanitàries les que fixen "a cada moment" les mesures que són les "més necessàries i adequades".