L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 14 de febrer del 2020

Tavernes ha recolzat la defensa del nostre camp en la manifestació a València


 
L'Ajuntament de Tavernes s'ha sumat a les reivindicacions del camp valencià i ho ha fet en nom de tot el sector agrícola de Tavernes participant, al costat dels sindicats agraris locals, en la manifestació que s'ha celebrat aquest matí en el camp i casal valencià.

 


En nom de l'Ajuntament, i representació de la ciutat, han viatjat l'alcalde Sergi González, el regidor d'Agricultura, Emili Enguix, i l'exregidor d'agricultura Mario Enguix, que han participat en la manifestació reivindicativa al costat de dirigents sindicals com Felipe Juan, Salvador Juan, d'AVA, o Antoni Artur Talens de la Unió, ex regidors locals com Javier Escrihuela i membres Consell Agrari com Joan Emili Santosjuanes.

Principi manifestació davant Plaça de Bous
La representació de Tavernes en els carrers del cap i casal
La manifestació d'avui estava convocada per les principals organitzacions agràries valencianes -l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), Asaja Alacant-Joves Agricultors, la Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló (Fepac-Asaja), la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV)- les quals han participat en aquesta manifestació que ha tingut una ampla representació arribada de totes les comarques valencianes.

 
 Més de 20.000 persones i vora un miler de tractors han participat en la protesta que s'ha iniciat a la Plaça de Sant Agusti per dirigir-se pels carrers del cap i casal a la plaça d'Amèrica on arribat a les 12'30 de migdia. Ha estat la manifestació més nombrosa que es coneix de protesta i reivindicació del sector agrícola valencià, i a ella s'han sumat milers de persones, agricultors i familiars, i centenars de tractors, arribats de tots els punts de la geografia valenciana.


En acabar, representants del sector agrari han acudit a la Plaça del Temple de València per a entregar a la delegada del Govern, Gloria Calero, un document reivindicatiu i la petició d'una reunió per a abordar mesures dirigides a la millora dels preus agrícoles que permeta als productors viure del seu treball i del fruit que obtenen de la terra.




El camp valencià exigeix solucions davant la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries, aturar l'incessant augment dels costos de producció, que es deixe d'usar l'agricultura i la ramaderia valenciana com a moneda de canvi en els acords de la Unió Europea amb països tercers, que cesse la discriminació de la Política Agrícola Comuna (PAC) als cultius mediterranis i que es deturen afirmacions que culpen a l'agricultura i la ramaderia com a sector contaminant quan contribueixen a la millora del mediambient i mitiguen el canvi climàtic.

Informació pròpia