L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 20 de febrer del 2020

La Mesa de Mobilitat coneix la proposta de la Policia Local de restricció del trànsit en el centre urbà.



Dimarts va tindre lloc la reunió número 23 de la “Mesa de mobilitat, Espai públic i trànsit” de Tavernes on el Cap de la Policia Local va informar i va tractar una proposta general de restricció del trànsit en la zona centre de Tavernes, així com la normativa d'ús dels patinets i d'altres vehicles de mobilitat personal.


El Cap de la Policia Local explicava la proposta de restricció del trànsit que permet l’accés en tot el centre de la ciutat nomes a veïns, vehicles comercials i de repartiments i de ciutadans amb tendes i comerços així com els vehicles d’emergència.

El control es farà mitjançant un sistema de càmeres de reconeixement de matrícules que les llegiran i, si el vehicle està autoritzat, el semàfor que controla el trànsit es posara en verd i sinó en roig, amb la qual cosa qui es bote el semàfor en roig serà sancionat.


Canvi de sentit del Carrer Major

Una de les principals propostes és el canvi de sentit del Carrer Major per fer més funcional  tot el centre, donar-li una eixida a tots els vehicles que entren pel carrer Doctor Fléming i continuen pel Carrer Major cap a la carretera,  a la futura  rotonda que l’Ajuntament ha proposat a Carreteres de la Generalitat en la zona del bar Madrid . Els carrers Doctor Fléming  i Metge Grau funcionaran com a vies d’accés, d’entrada i eixida, de la zona centre. 


El carrer Empedrat seria per a vianants

Igualment es va parlar d’una proposta  demanda veïnal i dels habitants del carrer Empedrat, en ser un carrer que presenta molts problemes a l’hora de combinar  el trànsit de vehicles amb el transit de vianants. El veïnat proposa que La de vianants, sense trànsit.

Això farà que els vehicles que fins ara usaven el carrer Empedrat passaran a usar el carrer de la Soledat, i canviaria el sentit del carrer Església que ara és d’entrada i serà d’eixida cap al carrer La Barca. Cal remarcar que és una proposta, no una solució definitiva,  i està encara en fase d’estudi i d’aportació de propostes de millora.


En el cas de les propostes, la Policia Local aprofita la nit per fer els recorreguts de canvi de  sentit, amb el vehicle més gran que disposen i així estudiar els girs i els  canvis de sentit, per comprovar que es poden fer amb facilitat i que permeten la maniobralitat dels vehicles.


Tot el que es va explicar està en fase d’estudi i pot haver-hi modificacions en la proposta definitiva que pot tardar uns mesos en presentar-se. També hi ha previst visitar altres municipis, on s’ha implantat els sistema, per vore el resultat. A partir d’ací s’haurà de fer la proposta tècnica, la valoració econòmica de tots els canvis i de la senyalització i això es consignaria en el pressupost i es licitaria com a contracte obert. No es fàcil per tant que es puga aplicar abans d’un any.