L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 31 de març del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: El govern valencià obliga al tancament de la radio local “Tres Creus Ràdio”


La notícia és trista i lamentable. El govern valencià del PP obliga als responsables de “Tres Creus Ràdio” a tancar-la usant el procediment de no concedir-los la llicència, amb la qual cosa estan en perill de rebre sancions econòmiques si continuen emetent.

Una vegada més se li deixa, amb el cul a l’aire, el dret a la lliure informació i pluralitat i sobre tot, s’actua “per llei” contra un mitjà en valencià i valencià, fet per joves emprenedors que havien posat en el projecte tota la seua il·lusió i estaven demostrant que era possible fer una ràdio de qualitat, propera als veïns de Tavernes i de la Valldigna, una contrada que com tots sabeu, és de difícil cobriment per l’orografia especial del territori, una ferradura muntanyenca oberta a la mar.

El govern valencià del PP tot això – comunicació per a una comarca, en valencià, un projecte jove, una informació plural i de proximitat- s’ho ha passat per l’entrecuix, i pensem que no haurà valorat el cas especial de la Valldigna, més preocupat de que s’acomplesquen uns tràmits administratius que, com tantes vegades i tantes entitats han denunciat, no s’acompleixen en altres ràdios. El govern valencià del PP sabrà perquè però a nosaltres ens fa la impressió que en altres casos mira cap a un altre costat.

Ho han dit a la mateixa ràdio: Es tanca per un tema administratiu, perquè si els han denegat la llicència, malgrat que els responsables de “Ràdio Tres Creus” diuen que acompleixen tots els requisits, vol dir que estan il·legals i els poden caure fortes sancions econòmiques de multa.

Digueu que acompliu tots els requisits. I nosaltres vos preguntem: ¿Segur que els acomplíeu tots? Igual no s’haveu adonat que no, que no acomplíeu eixos requisits que no estan escrit i que caldria considerar els més importants, eixos que fan que tantes ràdios il·legals continuen emetent i que no es tanquen com la vostra. Ja ens enteneu.

“Tres Creus Ràdio” ha demostrat que una ràdio nova, des dels modestos mitjans d’un inici, però amb la voluntat que heu demostrat de servei al poble, era possible. Haveu demostrat que podia ser una ràdio plural, lliure, transparent, al costat del veïns i del poble, informant de tot, estant al costat del poble en festes, falles, activitats esportives i culturals i fent cas i atenent a tots, els d’un color polític i els d’un altre. I això sembla ser que no agrada: són potser els requisits que si que acomplíeu: el ser poble i estar al costat del poble, els que sembla ser no són els vàlids i els que no vos aprofiten perquè vos deixen continuar. 

Ho lamentem. I estem tristos. Perquè quan un mitjà amb vocació de ser públic es tanca, la societat perd. I demà perdrem també una eina de servei a la societat vallera. Demà s’augmentarà un poc més la xifra d’atur amb la gent jove vallera que havia trobat en la ràdio un mitjà de treball. Sabeu
que teniu el nostre recolzament, la nostra solidaritat i el de tot Tavernes.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Una gran pèrdua.

Anònim ha dit...

Ès injust,ja no ens queda cap finestra desde la cual pogam veure,sentir i escoltar,la nostra música,les nostres tradicions,les nostres senyes d'identitat que ens defeneixen com valencians.No hi ha cap mitja per al que ens pogam asabentar del que pasa a la nostra comunitat,que no estiga manipulat,la nostra comarca,la nostra terreta ja no escoltarà els actes previstos per al cap de setmana,el desenvolupament dels nostres esports.La tasca feta per l'ajuntament,ningú podrem impregnar-mos de histories,entrevistes i altres continguts a la nostra radio.Quina ès la pretensió desdel govern del pp,donats a la manipulació?controlar tots els mitjans,neutralitzar la pluralitat,restar llibertats per tal que sols s'escolte la seua veu.Fins i tot l'animal més docil es torna dolent si sols reb maltractament.La societat valenciana a força de cop de puny sols esta restant,resta llibertats,resta cultura,resta educació,resta sanitat,suma parats,suma obligacions,suma copags,suma decepció.Sols hi ha un camí per a tornar cadascuns dels cops de puny que estem rebent els valencians.Sortir al carrer i escridasar ben fort„prou d'injusticies,la radio de tavernes al igusl que radio nou ès de tots i per a tots,plural i de qualitat i en la nostra llengua.Aquest govern tanca totes les fonts d'alimentació per les cuals alimentem el nostre oci,les nostres arrels.Per un passat que poder recordar,per un present que poder compartit,per un futur que poder viure,NO AL TANCAMENT DE TRES CREUS RADIO,nostra de tots,Noe Alberola

Anònim ha dit...

La mare que els ha parit. Si no tens color blau no et deixen tindre ni tele ni radio

Anònim ha dit...

El PP s'ha proposat silenciar a tots aquells que no es deixen ningunejar ni manipular. Per què totes les ràdios il•legals afins al PP no tenen cap problema? Per que les televisions tampoc? Només volen que callar-nos, feixistes!

Anònim ha dit...

"Un mitjà amb vocació de ser públic"?! No, si m'hauré equivocat de dial...

Anònim ha dit...

Jo en aquest moment en pregunte"que opina el PP valler?"
Estan d'acort en el que ens estan fent?
O tambe donaran la culpa a la politica del senyor Jordi Juan?
Cada dia en senc mes indignat per lo que esta pasant i vore que enves de ajuntar colse amb colse per ixir d'aqueta crisi, es fa tot lo contrari.
Ara a les eleccions ens faran vore que tot es meravellos i que estem progresant.
Maleixc el dia que tots estos governants decidiren dedicarse a la politica i no es dedicaren a volar caxirulos, almenys aixi estariem millor.
CUADRILLA DE LLADRES, MENTIRERS, MANIPULAORS I SAQUEJAORS DEL POBLE QUE VOS DONA DE MENJAR.
Eixa es la gent que ens governa al pais.

Anònim ha dit...

Tenia licencia legal para emitir?

No

Pues que pase como todas las radios comerciales por el concurso administartivo.

Anònim ha dit...

Ho comente ací també ja que estic un poc enterat (no de la ràdio sinó de les mogudes de adquirir una llicència).
No són raons polítiques, la ràdio no tenia llicència i fins on jo sé mentres usen un dial que no molesta a ninguna radio FM i té cobertura bastant limitada la Generalitat no es posa a caçar-les ni a buscar ràdios il·legals. Podriem dir que seria un buit legal si ens trobem en aquest cas (Cas de Tres Creus Ràdio). Els problemes venen si hi ha alguna denúncia (una denúncia que la pot fer qualsevol persona) aleshores si no tens llicència el quedes en el cul al aire i si que van a per la ràdio. I una última cosa, dir que les llicències de ràdio es poden aconseguir però et posen moltíssims obstacles de permisos i històries fent-ho missió impossible perquè senyors: la llei d' otorgar llicències està disenyada per a que no s' obriguen ràdios. Sols dir que si passes tots aquest obstacles el preu és molt elevat (No crec k Tres Creus haja pogut superar ni els obstacles). Sols la fiança costa tants diners que no pots tindre-los a dispossició. Perquè senyors la tra(ns)ició no ha canviat les coses: llibertat d' expressió. No es una qüestió política, és una qüestió d' evolucionar i fer lleis pensant amb la gent. Cal canviar desde el gorvern central les lleis de telecomunicacions.
Una opció per aconseguir les llicències en més facilitat és anar a l' ajuntament i els obstacles i els costos els redueixen, però ja hi haurien acords entre l' ajuntament i el propietari i en certa mesura estariem parlant d' una ràdio pública. Espere haver-ho explicat bé.

Anònim ha dit...

Desconec si hi ha intenció d'arribar a acords entre l'Ajuntament i el propietari particular de la ràdio per tal de reduir despeses i obstacles, però si arribara només a plantejar-se aquesta possibilitat, tan sols podria dir que no amb els meus diners. Qui vulga emetre el que vulga emetre, que s'ho pague!

Anònim ha dit...

Desafortunat el comentari, no creus?

Si això s'esdevé, està clar que no seria ràdio privada ni amb els plantejaments actuals.

Anònim ha dit...

Hauran llevat la privada per obrir-ne una publica en campanya pre-electoral?