L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 31 de març del 2014

Assemblea informativa del govern municipal a la ciutadania de Tavernes: L'abaixada de l'IBI



L’alcalde, Jordi Joan, va explicar com es van iniciar les gestions per a poder rebaixar la contribució (l’IBI) només entrar a governar Tavernes. Les cartes i peticions enviades a Gerència de Cadastre tenien com a objectiu aturar la gran pujada de la contribució que patien els veïns de Tavernes com a conseqüència de la revisió del 2006, quan estàvem en el “boom immobiliari” i els valors eren molt alts. Aquestes pujades, remarcava, les hauríem de patir fins el 2016.

L’alcalde explicava les gestions i com s’ha aconseguit rebaixar un 20% els valors cadastrals, amb la qual cosa s’aconsegueix estabilitzar les pujades previstes en el 2014, 2015 i 2016, que ja no es produiran. També va ressaltar que era molt important pensar i saber “que abaixa la contribució però important també és que deixarà de pujar”, en haver-se anul·lat l’increment cada any del 10% previst en aquests tres anys.

Al costat d’aquesta mesurava ressaltar la baixada del gravamen, indicant que no s’havia fet abans per estar pendent de la rebaixa del valor cadastral i va indicar que per marcar el 0’45 del gravamen es va tindre en compte les necessitats en despeses de l’Ajuntament i amb el mínim de 0'40 no podria funcionar. 

“És una acció responsable i es  beneficia a ciutadans” va afirmar per concloure que la rebaixa de l’IBI farà que es deixen de recaptar de ingressa 1’2, 1’6 i 2’2 milions els pròxims anys, amb la qual hi ha 5 milions a les butxaques de les famílies per a les seues necessitats. 

Intervenció de l'alcalde. Video youtube de Compromís



El regidor d’Hisenda que va intervindre en segon lloc va recordar que ja s’havia dit en la primera assemblea que confiaven en poder baixar l’IBI en el 2014, i això es desvia pels mateixos terminis  i complexitat dels tràmits a fer, que no eren fàcils.

Borràs va dir que baixar el gravamen no era la primera solució, i si ho hagueren fet  la pujada del 10” del valor cadastral  l’any següent l’hauria anul·lat.

També va fer menció que el govern municipal ha estat preocupat pels veïns i per això la primera mesura de fraccionar el pagament sense càrrec als veïns i va coincidir amb l’alcalde en la impossibilitat ara de baixar al mínim del 0’4 per les despeses i endeutament de l’Ajuntament.
-