L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 30 de març del 2014

Els diners que Rajoy pensa dedicar a salvar les empreses de les autopistes de peatge acabaria amb la pobresa severa a Espanya


Autopista Madrid-Guadalajara
Cáritas considera que amb 2.600 milions - Rajoy en pot dedicar fins als 5.000 milions - es podria acabar amb la pobresa severa i al seu judici és una xifra “assumible” per part de l'executiu de Mariano Rajoy. L'organització demana que els diners que pensa el PP destinar a rescatar les empreses d’autopistes de peatge es destinen a un “salari social”.

L’informe elaborat per la Fundación Foessa indica que 11 milions de persones estan afectades per diferents processos d'exclusió social, un 60% més que en 2007. A més, cinc milions de persones (1,5 milions de famílies es troben en situació d’exclusió severa, el doble que fa sis anys. L'ocupació, l'habitatge i la salut, són els tres camps que han contribuït més a eixa exclusió.

La situació és més greu en els xiquets i l'ONG Save the Children estimava en el treball presentat al gener que un de cada tres menors en l'Estat espanyol viu en la pobresa o en risc d'exclusió.

Cáritas Europa confirma que Espanya és el segon país de la Unió Europea amb el major índex de pobresa infantil, superat solament per Romania. Bulgària i Grècia, estan en tercer i quart lloc respectivament.

El risc de pobresa entre els xiquets menors de 18 anys es va situar en 2012 en el 29,9%, quasi nou punts per sobre de la mitjana de la UE, que va estar en el 21,4%, segons dades de 2013 d'Eurostat.

Per entendre els conceptes: persones en risc de pobresa o exclusió social són les que tenen un 60% de l'ingrés mitjà de la resta de la població; les que estan entre el 40% i el 50% són catalogades com a “pobres” i les que estan amb menys del 40 % es troben en situació de “pobresa extrema”.

L'informe de Cáritas diu que Espanya té la major taxa d'abandó escolar prematur de la UE, un 24,9% enfront d'un 12,7% de mitjana europea en 2012.

Un altre dels sectors de població especialment afectats per la crisi és el de les persones majors, ja que la pobresa entre elles ha patit un augment significatiu, del 7% en 2008 al 10,6% en 2012.


Informació original de "La Marea"