L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 23 de març del 2014

Compromís presenta un recurs d’inconstitucionalitat a la reforma de la Llei de l’Administració Local promoguda pel PP



La presentació del recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma de la Llei de l'Administració Local ter com objectiu preservar els serveis que fins ara presten als seus veïns i veïnes els ajuntaments espanyols i que el PP ha retallat de forma dràstica, de manera que ciutats de menys de 20.000 habitants, cas de Tavernes, perden molts dels serveis bàsics actuals.

Al recurs s’han sumat un total de 2.000 municipis, que representen vora 14 milions de ciutadans, amb la qual es compleix de sobra d’exigències de la Llei per fer efectiu el recurs. L’objectiu era reunir 1/7 d’ajuntaments de tot l'Estat Espanyol i que representaren com a mínim 1/6 de la població.

La Delegació Valenciana ha estat representada per la Coalició Compromís, amb el Diputat valencià al Congrés, Joan Baldoví al capdavant, l’alcalde i portaveu en la FVMP, Rafa Climent, l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis i el regidor de Llíria i membre de l'Executiva de Compromís, Paco Garcia.

Joan Baldoví, diputat de la coalició, ha indicat que amb aquest recurs es pretén fer una defensa de l’autonomia local, retallada per una Llei de Reforma Local del PP que és pràcticament inaplicable, on es reforça el paper d’institucions obsoletes com són les Diputacions i on es vol donar un gir de rosca a favor de la privatització de serveis que ara presten els Ajuntaments.

El Diputat ha assenyalat que la reforma de la Llei promoguda pel Govern de Rajoy atempta contra el benestar de les persones i deixa fora la prestació de molts serveis bàsics que no podran ser assumits ni per les Diputacions ni per la Generalitat Valenciana, donat que el Consell Valencià dirigit pel PP està arruïnat