L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 7 de març del 2014

La taula rodona sobre el tancament de RTVV assoleix un gran èxit d'assistència




La Casa de la Cultura va acollir anit la taula rodona sobre el tancament de RTVV per part del PP i que va servir per a confirmar allò que es sobradament conegut: l’ens va ser un niu de balafiament i corrupció, un pou sense fons per desviar diners públics a trames corruptes, algunes implicades en el presumpte finançament il·legal del PP i com va ser una entitat manipulada informativament pel PP i on el respecte per la pluralitat i per la informació veraç deguda al poble valencià no es respectava, essent la manipulació informativa el nord dels telediaris i notícies. 
I l’exemple més aclaridor de la corrupció, el balafiament i el desviar diners públics cap empreses privades el van centrar en al Cas Gurtel i la visita del Papa: mentre la visita a Madrid va costar 900. 000 euros a TVE, o les visites a Galiza i Catalunya es van saldar amb un cost de 400.000 euros a cada televisió, a València per les mateixes entre 36 i 40 hores de cobriment informatiu i emissió va costar... ¡¡¡14 milions d’euros dels diners publica dels valencians!!! dels quals es calcula que nomes 7 milions van anar directament a les empreses ara investigades en el Cas Gurtel. 

El valler Vicent Mifsud, com a president del Comité d’Empresa, com el també valler Xavi Alberola, la simatera Rosa Brines o el benifaironer Óscar Pellicer, ens parlaren des de les seues experiències personals i les seues històries i anècdotes van anar descobrint aspectes que s’escapen normalment al gran públic.

Així Vicent Mifsud, va explicar el procediment d’ERO triat per despatxar els treballadors i que va ser tombat per la justícia, va indicar que el tancament tenia molt a vore amb el Cas Gurtel quan s’estava demostrat les implicacions de RTVV, amb un director general que era soci en un 20%, de les empreses del “Bigotes”, cosa que explicava moltes coses de les succeïdes en la visita del Papa.

Una cosa si que va deixar clara Mifsud: RTVV es tanca per una decisió política, no per qüestió econòmica i es tanca perquè des de feia anys hi havia la voluntat del PP de privatitzar l’ens, per això el canvi en la llei de la televisió valenciana per poder-la tancar. 

Mifsud va remarca moltes vegades que la qüestió econòmica estava solventada en asumir la Generalita el deute de 1.200 milions, al temps que explicava que ara mateix, hi ha tota la plantilla cobrant el sou sense treballar. També va deixar clar que els motius adduïts per Fabra de tancar RTVV - no tancar hospitals o escoles- són falsos perquè des del novembre no han parat els retalls sanitaris, el tancament d’aules i escoles i la paralització de les ajudes a la dependència.

Com a resum de les intervencions i explicacions donades, assenyalaven que el PP es un partit que no creu en la democràcia i va usar RTVV per els interessos de partits i dormir la societat valenciana, posant com exemple el tractament informatiu de l’accident del metro, o el cas de programes com “Solidaris” que va explicar Rosa Brines. 

El torn de preguntes dels assistents va servir per aclarir molts dels temes suscitats, es va parlar també de la ILP en marxa de fa unes setmanes, i de la possibilitat de reobrir l’ens, cosa que deien es podria fer ara mateix en unes hores, però ningú sap que passara si es desmantellen instal·lacions, equips o es venen.

La xerrada va omplir la sala del soterrani i entre els assistents hi havia regidors del govern municipal, no cap del PP, potser perquè tenien clar que no els anava a ser de molt bon grat tot el que haurien escoltat de protagonistes de primera fila dels fets viscuts en la televisió pública valenciana, com són els conciutadans de la Valldigna que protagonitzaren l’acte.
-

3 comentaris:

GORDON GEKKO ha dit...

Jo de veres lligsc coses que realment, a mi almenys, em semblen indignants. Ara resulta que el problema esconòmic de Canal 9 està solventat. Que els 1200 milions de deute els ha asumit la Generalitat. I es queden tan panxos!. Es parlen de 1200 milions com si foren paperets del Monopoly. Seguint el mateix fil argumental la Generalitat podria asumir el deute de les centenars d'empreses que han tingut que acomiadar els seus treballadors per la falta d'activitat que els ha impedit asumir les seves càrregues financeres. Molt senzill: a l'igual que en Canal 9 la Generalitat asumeix el deute d'eixes empreses a canvi que tornen a contractar els treballadors que acomiadaren. Perquè.....dic jo que eixos treballadors ténen els mateixos drets no? Són tan valencians com la resta no? Ténen dret a que se'ls ajude no? Si podem permetren's asumir 1200 milions....en podem asumir 2500 i reduim d'una pincellada 10 punts d'atur a la Caomunitat Valenciana.

Canal 9 ha deixat un forat de 1200 milions que paguarem els sofrits contribuitents que ja de per si ens sablejen com mai de la vida. No es pot començar de zero perquè es deuen 1200 milions, SÍ hi ha un problema econòmic perquè es deuen 1200 milions i no es pot actuar com si no passara res perquè es deuen 1200 milions. La culpa no és dels periodistes però tampoc és del ciutadans valencians el 26% dels quals està en atur, molts no cobren ja ni subsisi, els pitjors ja ni la dependència i la majoria depenen dels avis per subsistir. I damunt han de pagar el deute generat per les agències de col.locació de PP, els directius de la RTVV i els periodistes que miraven cap altre costat.

Senc molt haver de ser jo la osca cojonera però amb la que està caiguent al carrer no es pot dir que RTVV no té un problema financer simplement perquè l'ha asumit la Generalitat. El deute de Canal 9 l'hem asumit els ciutadans i alguns ja estem cansadets d'anar pagant les orgies dels altres. Qui vullga festa que se la pague.

Anònim ha dit...

En part estic d'acord amb Gordon Gekko, pero hi ha coses que tindriem que matisar:
El deute de Canal 9 de 1200 milions es deute de un ent públic i encara que no ens agrade el tenim que fer bo entre tots.
Això es com si tinguerem una empresa amb molts socis solidaris, i un d'ells entre tots el nomenem administrador únic i li donem poders per tal que administre l'empresa, i cada quatre anys fem una reunió per vore com anat la cosa i elegir un nou administrador.
Doncs be, la meitat dels socis a la reunió ni van (es queden a casa vegent pel.liculets de Chuc Norris, de l'Oest i l'Alqueria Blanca), i l'altra meitat encara que van, li donen el seu suport a l'administrador que durant els últims anys ha fet tots els desgavells que ha volgut, i encara que hi ha uns socis que demanen la paraula i es presenten com alternativa, la gran majoria dels socis presents es prenen per bojos i alarmistes i no els fan ni cas.
Després d'un temps la situació es fa insostenible i l'empresa tanca i té moltíssims deutes.
Els socis ara es donen compte que eixe deute el tenen que pagar i no estan molt contents però encara que no els agrade son responsables d'eixe desgavell, els agrade o no.
Son responsables per vore i consentir o per no voler vore.
Segurament el qui és menys responsable es el que protestava a la assemblea, però ací dona igual això, també li tocarà pagar.
Això es el que ha passat a RTVV, la ciutat de la llum, la ciutat de les arts, la Fórmula 1, la Copa America, l'Aeroport de Castellò, Terra Mítica, etc.
D'això tots erem socis, son ents públics o semi públiques, son de tots, i entre tots ho tenim que pagar.
El que no tindriem que pagar es per la caiguda de les empreses privades, encara que hi ha treballadors afectats.
No obstant això ens han fet pagar també per la fallida d'algunes d'elles com son les entitats bancaries.
Tindriem que preguntar als nostres polítics si es perque.
Segurament ens diran que no podriem deixar caure el sistema.
Aquesta resposta no ens tindria que valdreni.
Hi ha països com Islandia que han deixat caure entitats molt importants del sistema financer i han processat judicialment als seus responsables financers i polítics i s'han recuperat millor que Espanya.

UN JUBILAT ha dit...

Em pareix molt be el qu'esteu dient, peró,no se que passa que ací no hi ha ningún resposable, ni política ni judicialment, entre uns malgovernants i altres que tenien por de pedre el lloc de treball i tancaven els ulls davant del problema,estem aviats en poca roba.















Em pareix be tot el que digueu,però,no vos pareix que'l El comité d'empresa no devia d'haver esperat tant per adenunciar davant dels jutjats tot el qu'estava passant a vore si la justicia empresonava a algú jà de una puta vegada.Em quedaré en les ganes de vore empresonats Zaplana i a paqito camps.