L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 16 de març del 2014

Com en el futbol, una maneta: El TSJ condemna per cinquena vegada al govern del PP valencià per no facilitar documentació a Compromís



Aquesta cinquena sentència per vulneració de drets fonamentals dels diputats de Compromís, obliga el govern valencià del PP a lliurar a Compromís les factures de les reformes de col·legis finançades amb fons europeus, unes factures i obres  que es van negar a informar i lliurar. És la transparència del PP i del seu govern als diputats.

La Cotorra va informar (clica per vore la notícia) que el Banc Europeu d’Inversions va finançar el programa “Crea Escola” destinat a la renovació d’escoles d’educació primària, secundària i de formació professional del nostre territori, per total de 300 milions d’euros, però que moltes centres del programa no han estat ni construïts ni rehabilitats, tot i que s’ha rebut el finançament i els terminis d’execució han acabat. 

Compromis ha remarcat que cal que d’una vegada el PP deixe de vulnerar els drets constitucionals dels diputats i cal transparència sobre què ha passat amb els diners que la Unió Europea va enviar per arreglar i remodelar col·legis, mentre hi ha que estan en barracons, en condicions insalubres en alguns casos i sense seguretat en altres. 

Estem parlant de 300 milions d’euros que el govern valencià del PP va rebre d’Europa per millorar centres. ¿On estan eixos diners? En què s’han emprat? No ho sabem i eixe era el motiu de les nostres peticions de documentació al Consell, que ens donara les factures i la relació de despeses” indica Compromís. 

Compromís va presentar en octubre una denúncia davant l’Oficina Antifrau de la Unió Europea perquè s’investigue el destí dels fons rebuts per la Generalitat Valenciana. Compromís aportarà a la Unió Europea la documentació què la sentència obliga al Consell a lliurar-li. 

La consellera Maria José Català, d'Educació, té l’honor d’haver estat condemnada tres voltes pel TSJ per vulnerar drets fonamentals dels diputats en ocultar informació i és la consellera més condemnada per incomplir la Constitució. El que hauria de fer Compromís, després de les sentències repetitives pel mateix motiu, és acudir a la via penal per prevaricació contra els responsables del PP.

I de Tavernes què? 

Això dels fons europeus ens ha fet recordar que en la passada legislatura el PP de Tavernes va anunciar a bombo i plateret el projecte de construcció d'un centre d'educació especial a la nostra ciutat, en concret al solar del costat del CEIP Alfàndec i que  s'anava a construir amb fons europeus.

No sabem si guardava o no relació l'anunci d'eixe centre amb aquesta notícia,  el que està clar és que del centre, el PP ni de Tavernes ni València, mai més ha dit res. Si algú sap que ha passat...
-