L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 15 de març del 2014

INFORMEM: El futur i nou reté de la Policia Local millora els serveis i l’atenció al ciutadà de Tavernes i posarà al dia els mitjans materials i recursos dels agents vallers.


  L’objectiu del govern municipal està clar: millorar els serveis i dotacions de la Policia Local perquè eixa millora repercuteix directament en l’atenció als ciutadans. El govern vol una policia local al servei del poble i la millor manera d’aconseguir-ho és una policia local en consonància amb les necessitats i situacions del segle XXI. Només el govern municipal recolza i empenta aquestes millores. La resta de partits de Tavernes s'ha manifestat en contra.

Fa mesos, i després de temps d’estudi, en concret es duia estudiant la situació des del 2012 segons hem sabut, l’Ajuntament va fer públic el plec de condicions sol·licitant ofertes per un nou contracte de lloguer de retén i dipòsit. Import màxim 2.700 euros mensuals, IVA exclós, millorable a la baixa i que era semblant a la que es paga actualment a l’empresa MGM: 2.737,15 €”.

L’Ajuntament ha adjudicat el contracte de lloguer del nou retén municipal i dipòsit de vehicles a l’empresa “Modus Vivendi”. Nosaltres, com a bones cotorres, preguntem no especulem i allò que és més important per al lector: no publiquem res fins tindre la certesa i les proves. Així, hem esbrinat que a la setmana de l’adjudicació - principi de novembre- es visitava el local i es redactava el projecte d’adaptació de les instal·lacions a les necessitats de la Policia Local. I tot seguit, se celebraven les primeres reunions de coordinació dels departaments implicats. Reunions que han continuat en aquests mesos, quan cal coordinar trasllats i demés.


En el plenari passat el regidor Víctor Borrás ho va dir a l'oposició, que es va manifestar en contra del projecte i de la millora, com també estan en contra altres partits locals. Davant l'acusació de l’oposició de falta de transparència, el regidor deixava clar que era fruit de la seua desídia perquè mai no han preguntat, ni en el plenari ni en els comissions, mai no s’han interessat pel projecte.

Davant el que deia l'oposició que no hi havia projecte i  que es va a “salto de mata”, en el plenari es va dir ben clar: hi ha projecte, quantificat i valorat que no s'han preocupat de conéixer. I des de fa mesos. I nosaltres, després de preguntar i preguntar perquè qui pregunta a Roma va, hem sumat explicacions i dades. I en publiquem algunes.

El plec de condicions buscava un local capaç de guardar els vehicles que retira la grua, però era més important ubicar un reten municipal per a 50 agents, un retén que millorarà les condicions de treball, la tasca administrativa i l’atenció al ciutadà.
Plànol general del local: La distribució interior s'ha esborrat per raons òbvies.

El local: característiques

El local contractat per a 5 anys disposa de la superfície útil mínima interior de 800 m2 per a usos administratius i magatzem i una superfície exterior com a mínim de 230 m per aparcament. El recinte disposa de zona coberta i tancada, per estacionar els vehicles policials (6 cotxes i 4 motos) i una altra zona coberta i tancada per a dipòsit de vehicles que s’emporta la grua amb accés per porta independent de les oficines policials 

Disposem del plànol general, i la distribució interior ens l’han facilitada en blanc per qüestió de seguretat, cosa que entenem, en ser un lloc on hi ha i es guarden armes. El local està distribuït amb despatxos d’atenció als ciutadans; per a agents i oficines de prefectura; d’atenció a víctimes de violència de gènere i menors sense oblidar les dependències de treball i reunions per a 10 persones i una altra sala multiusos amb capacitat per a més de 30 persones. I com no, hi ha un vestidor, l’arxiu d’expedients policials i com a cos armat, hi ha la sala d’armeria, un armer en una dependència independent i segura. I tot complementant amb els serveis higiènics, WC i dutxa, separat per sexes i un altre WC per a visitants.

Actualment, s’està condicionant el local amb l’objectiu de poder usar les noves instal·lacions el més aviat possible.

Millorar l’equipament de la Policia Local per millorar el servei al veí

L’adaptació del local als usos de la Policia Local compren lògicament l’apartat d’obres pero ens centrarem en l’equipament específic, cas del sistema d’intercomunicació amb la resta d’edificis municipals o guardia civil i números d’emergència mitjançant elements de comunicació (antenes i enrutadors) amb la qual cosa s’uneix la xarxa d’aquest edifici amb la seu central de l'Ajuntament. La interconnexió transportarà veu i dades.

També disposarà de centraleta de telefonia i una central de procés de dades (CPD) que interconnecta els ordinadors de l’edifici, modernitzats i transformats en terminals de treball.

El nou reten té un sistema de vigilància amb els aparells i elements necessaris per aquesta missió. El sistema de videovigilància s'unirà amb el sistema de videovigilància de l'Ajuntament i, des d’un mateix lloc, es controlaran els dos sistemes. S’ha previst també un bon sistema d’emmagatzemament d’imatges.

Totes aquestes millores, com hem pogut comprovar en papers, estan valorades i quantificades en la proposta pels tècnics municipals.

El govern municipal de Compromís-Bloc i el PSPV amb aquestes millores posa a l’abast de la Policia Local de Tavernes millors mitjans i dotacions, i això ha de repercutir en un millor servei a la ciutadania vallera. “Els agents estan al servei i ajuda dels ciutadans” és una de les màximes del govern municipal i millorar les seus condicions de treball és ajudar a complir-la.

Des del primer dia ha estat una de les preocupacions: per això s’ha habilitat un reté fix a la platja, s’ha dotat a la policia local de nous vehicles, s’ha aconseguit un vehicle de DGT per atestat i controls, i ara es posarà a disposició dels 50 agents d’un local propi on establir oficines pròpies i gestions als ciutadans, sense comptar altres temes d’organització operativa i d’organigrama dins del cos.


Totes aquestes millores, a que la Policia Local dispose de millors condicions, estan recolzades només pel govern municipal. La resta de partits s'ha manifestat en contra. Ja tornarem sobre l'assumpte.
-
 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Un informe que deixa tot prou clar front al extrany silenci de l'ajuntament.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens alegra eixa bona nota i qualificació que ens dones pel treball ben fet que fem des d'ací. I més venint de qui ve. Perquè amic del govern... no

Ara no confongues com va dir el regidor Borràs falta d'informació amb desídia i falta d'interés de l'oposició.

Qui ha tingut interés, ho ha pogut coneixer tot ben bé una vegada es va coneixer la idea del govern municipal i es va fer públic i es va col·locar la demanda de lloguer.

Per cert, en el plec de condicions (bé en els plecs, que hi havia més d'un) estava ben clar i ben explicat tot allò que li pot interessar al ciutadà: objectius, finalitat, com havia de ser el local i un llarg etcétera.

Això que dius d'estrany silenci de l'Ajuntament no es veu per cap lloc. A no ser que vulgues que L'Ajuntament també ens diguera: I per a separar el WC de homes i dones haurà de ser una rajola del 12. I els downligts (o com s'escriga) seran de 50 w).

Si vols detalls així no crec interessen a ningú.

Ja ho veus. Nosaltres no n'hem posat cap i tu dius "un informe que ho deixa tot prou clar".

Gràcies de nou. I no s'ha de confondre l'essencial amb allò que és superflu.

Anònim ha dit...

El PP es com un xiquet malcriat: 'si no mane jo, que no juga ningú' i sempre estan els oportunistes que fan ruido al voltant, a veure si els cau de la taula alguna cosa. No se'n adonen de que al poble vivim la gent i no podem estar esperant a que ells vulguen deixar nos avançar.

Anònim ha dit...

Crec que ningún veí de Tavernes amb un poc de sentit comú, com sabem el menys comú dels sentits, estiga en contra d'aquesta important millora tant per a la policia local com per a la resta de la ciutadania, ademés amb la millor gestió económica. ´L'únic aspecte, i encara sense explicació, es perque no s' ha inclòs l'opció de compra en el contrat de lloguer, ja que la compra entenc que no era viable en aquestos moments. Esperem que aquest interrogant siga contestat i amb els arguments que cal.

Anònim ha dit...

No és cap interrogant perquè s'ha dit. L'Ajuntament de Tavernes està sotmes a un Pla d'Ajust tutelat pel govern de Madrid després del desastre que ens van deixar "Manolo Vidal i Sus boys" i no pot fer cap compra ni fer cap inversió fins que no estiga en bona situació.

Per tant no pot fer cap compra de patrimoni, inversions, etc.

Suponc que també hi haurà un impediment legal es col·locar en cap contracte eixa coletilla d'opció de compra.

De totes maneres s'ha dit també que això s'ha parlat -de paraula- i que es una possibilitat a contemplar quan es puga, és a dir, quan no estem sotmesos a l'imperatiu legal del Pla d'Ajust.

Es el que jo sé i dit per membres del govern de Tavernes. Que no son bovos, i si no està en el contracte serà per alguna cosa.