L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 31 de març del 2014

Entrevista a l'alcalde Jordi Joan en "La Veu de la Valldigna"


La Veu de la Valldigna publica una entrevista amb l’alcalde Jordi Joan, on s’analitzen diverses qüestions municipals i temes que han estat present al llarg dels vora tres anys que portem de legislatura: l’economia municipal, l’aparcament i la piscina, la rebaixa de la contribució, el sou dels polítics o la relació amb l’oposició. 

Econòmicament, els objectius estan complits, però també hem millorat molt els servicis públics i, sobretot, hem governat des del primer dia amb honestedat, transparència i participació”. 

“Vull que el veïnat de Tavernes sàpiga que estem preparant els tràmits per a legalitzar algunes parts de les obres de la piscina, que hui en dia no són legals”. 

“No voldríem que es repetira el cas del pàrquing i que fóra l'Ajuntament el que rescatara la concessió pagant alguns milions d'euros. Sempre defendrem els interessos generals del poble i estem preparant-nos perquè, en cas que l'Ajuntament haja d'assumir els costos de la piscina, estos siguen els mínims possibles”. 

“Hem rebaixat els valors cadastrals, que ha servit per a estabilitzar la contribució i que no puge durant els anys 2014, 2015 i 2016 com prevenia la revisió cadastral de 2006. Hem modificat a la baixa el coeficient municipal perquè la baixada de la contribució siga major”. 

“El govern municipal va rebaixar els sous de regidors i les dietes per assistència a plens i comissions. El meu salari és inferior al de molts funcionaris de l'Ajuntament i menor del que tenia l'exalcalde Manolo Vidal, però ell produïa dèficit i este alcalde produeix superàvit” 

“Negociar és donar i prendre, i l'oposició entén que negociar és imposar. Des què va aparèixer el cas del transfuguisme a Tavernes han volgut imposar-nos el seu criteri”. 

Aquestes, entre altres respostes a temes d’actualitat, les podeu llegir en l’entrevista de La Veu de la Valldigna, que trobareu completa  a l’enllaç següent: 


Entrevista de La Veu de la Valldigna a l'alcalde
-

22 comentaris:

Unknown ha dit...

Este alcalde produeix superàvit.
Pero no era un equip de treball? No envia al regidor d'hisenda del PSOE a negociar el parking? I els mèrits sols per a mi? Baja, modesto!

Anònim ha dit...

¿Ja comença l'esport nacional?. I no parle de la pilota.

Ho senc, simplement recordar-te que "és regidor delegat d'Hisenda". Delegat, o siga actua en nom de... l'alcalde.

L'alcalde presenta, liquida, firma el pressupost i tot el demés (propostes de modificació de credits, prestecs ...) i és qui, carrega amb el mort, si hi ha alguna qüestió penal derivada.
No dic que m'agrade o deixe d'agradar. És la llei.

Anònim ha dit...

Seguint la teua lògica, Juanjo, Manolo Vidal ja te l'excusa perfecta per a no assumir la seua responsabilitat en tot el dèficit que es va crear en la passada legislatura i el desastre d'Ajuntament que va deixar: "La culpa de la regidora d'hisenda"
Ai, Junajo, Juanjo, se't veu massa el plumero!!

L'enveja no és bona comanya ha dit...

Garcia Martinez, (nom inventat, es clar), condueix al seu equip a la final, (de champions, de basquet, de handbol...). Tots sabem que el tal Garcia Martinez no ho ha fet ell sol, però no solem dir els noms de tot l'equip, nomes el més representatiu.
Ens agrade o no el Representant de l'Ajuntament es l'Alcalde i aquest Ajuntament té un gran équip, però també un lider indiscutible que dona la coincidència que és el mateix Alcalde. Crec que això està molt clar.
Les raons de perque es així son moltes, però una de les més importants és perque el pensament de Juanjo Sala no és el mes adient per a fer grups de treball. Tal vegada Maria Teresa Fernandez de la Vega fora una bona Ministra del govern de JOSE LUIS RODRIGUEZ ZAPATERO.
A qualsevol lloc, treball, esport, polìtica...es respecta al lider, i, quan ho mereix s'admira. Sense desmereixer a ningu de l'equip de govern, aquest xicot que fa ara d'Alcalde a Tavernes l'hem de respectar, per ser el nostre Alcalde, el de tots. I crec que l'hem d'admirar perqué s'ho mereix. És un bon exemple per a futures generacions.
Si la coalició de govern que hi ha ara a l'Ajuntament entra al rifi-rafe de planteja Juanjo Sala, Tavernes perdrà una gran oportunitat de fer les coses be. Espere que les 8 persones que duen el govern municipal superen aquestes idees com a minim obstructives. Al menys a la Casa de la Cultura eren 8 alli dalt, i a ningu dels 8 es veia jo preocupats perque sols parlaren 2. Diu molt al seu favor i molt poc en favor de Juanjo Sala

Anònim ha dit...

Quan es firma un pacte de govern, les parts que el firmen han de saber qué ha d'assumir cadascuna, i quin peatge cal pagar en eixe pacte.
La llei dóna un gran protagonisme a l'alcalde (per no dir que li'l dóna tot el protagonisme) però també li dóna totes les responsabilitats.

Un partit de govern com és el PSOE això ho hauria de tindre clar i saber quin paper li toca jugar a cadascú dels firmants. El "no protagonisme" en tot esdevé malaltia que a la llarga és el càncer que desfà pactes.

Recorde que en una ocasió ací a Tavernes va haver una coalició PSOE-UV-PP i l'alcaldia era en mans de José Escrihuela, del PSOE. Amb eixa experiència de govern en coalició, haurien de recordar quin quin era el paper de l'alcaldia en eixe pacte, que és exactament el mateix d'ara, i per tant haurien de saber quin és el paper que juga l'alcalde i el que hi juguen les regidories delegades de l'alcaldia. No han canviat tant les coses ni les lleis.
I en eixe context no s'entenen algunes afirmacions i actuacions que es veuen darrerament en els cercles del PSOE local (comença la malaltia del no protagonisme total?) quan haurien de saber el "rol" que juga cadascú, el del màxim representant local o el de ser nomes regidor delegat.
Si això no està clar, encara en vorem de més grosses.

Jaume Talens ha dit...

Al meu entendre hi ha una comparació amb formes d'actuar d'alcaldes: Del Manolo Vidal a Jordi Joan amb situacions tan diferents quins productes podem traure, resumint. NO AGARREM LA PART PEL TOT.

PER SUPOST que quan estudiavem deiem "Felipe II gano la batalla de Lepanto ", contesta BERTOLD BRECHT , "és que anava sols " .- és un resum d'erudició.

Que hi ha un equip; ès una evidència.Que este equip amb majoria social esta en minoria a l'ajuntament; ès una evidència. Que tenim un gran alcalde, a pesar de com li vaja a cadascú en les seues relacions amb ell; és una evidència. Com deia VIGOTSKI " les evidències no cal demostrar-les".

TENIM UN ALCALDE QUE SAP, contrari a conèixer, sap fer les coses i sembla que per això hagen d'anar contra ell ? Que no ha entrat en política per conéixer, uns o altres. Que dins del partit està aconseguint molt de respecte i consideració , per això, no hem d'anar contra ell ? COM ESTAN INTENTANT, no en el teu cas.

Calma, tranquil.litat, la partida es llarga. I com saps, amic, Juanjo, estem en canvis socials molt importants i la partida va a seixanta. I la podem guanyar amb conéiximent pel bé comú. Sense atacs , ni individualitats. No ho tenim fàcil, intentem'ho tots i totes . GRÀCIES.

Anònim ha dit...

Jo no crec que es diga falt de modèstia siga cap atac, sino una realitat. Jo si crec que hi ha gent al PSOE queixant-se del protagonisme del Bloc quan agarra el micro (si, Jordi Juan es va menjar a Victor). Jo no crec que Juanjo Sala intente llevar-li protagonisme a l'alcalde ni vaja a favor del PSOE. No crec que Jaume estiga en contra de la declaració del primer comentari, com diu de BRECHT, aci molts tambe li fan el sarcasme graciós a Jordi de que sembla que vaja tot sol. Jo crec, com diu Jaume que la oportunitat progressista l'hem d'aprofitar entre tots. I tots no estan a Compromís, ni tan sols a Compromís i el PSOE, ni tan sols a estos dos últims i EU. A vore si es de veres que deixen sumar a tots. No crec que done bon exemple l'anonim de les 13:29, quan diu que l'alcalde carrega amb el protagonisme pero tambe amb les responsabilitats, el millor exemple que a la no-festa de la platja el Bloc va tardar a desmarcar-se donant-li tota responsabilitat a Carme Canet, així que cal donar exemple del que es parla.

Anònim ha dit...

Juanjo Sala.... Ja no firmes amb el pseudònim Robinjut???

Anònim ha dit...

Quan parle de responsabilitats, parle de "responsabilitats" per actuacions de govern, no de les derivades de ximpleries per ganes de protagonisme com la no-festa de la platja.
I del que dius al final, això es la teua interpretació, que no te res a vore amb els fets.
Es va dir que la regidora era responsable de la situació creada per actuar al seu aire i sense comptar ni informar a ningú del govern, ni als seus.
No confongues amb la responsabilitat de si passava algun accident en una festa que, com es va dir, no comptava amb els requisits exigits per Delegació de Govern. I per això l'alcalde com a responsable no la va autoritzar. es va explicar.
Per tant no mescles ni confongues fets.
I això ja es història.

Unknown ha dit...

A l'anonim de les 18:31
Juanjo Sala signa com a Juanjo Sala. No em cal ningú per a defendre'm.
Tu com a quí o qué signes?

J.Talens ha dit...

Estem en un procés històric, tirant dels serveis públics els corruptes, els aprofitats, els que creuen que els ha tocat la loteria al ser regidors, sense ideologia. Estem en un procés de deconstrucció de la dreta del que ha estat una seguretat social front a interesos econòmics-empresarials, el que anomene la porta circular, de consellers politics a consellers d'administració. Necessitem una esfera de seguretat per la nostra gent per a que seguesca o puga treballar i ens quedem en qui va descobrir Amèrica o d'on era Colon. EL que està clar que necessitem a molta gent per a rebelar-nos contra esta indigna situació. I vulgam que no Jordi encapsala amb un bon equip, quantes voltes criticat pel contrari que té molt d'equip, que dona molta participació. Però atenció que els aires que venen ens porten un bon futur per a molts, a no ser que per el que fa la dreta "que hay de lo mio" tirem l'esforç social a Tavernes. Nosaltres, sembla ser que saberem triar cap de llista ideològic. ESPEREM PEL BÉ COMÚ que tots i totes tinguem la mateixa sort. Tenim un bon alcalde, en la pitjor situació que mai ha tingut cap dels alcaldes i amb autoritat, i repetisc, saber, per traure endavant un canvi necessari a Tavernes, evidentment, amb l'ajuda de tots i totes. Per la dignitat marxem junts.

Anònim ha dit...

Otro modesto que no necesita a nadie.

Unknown ha dit...

El dret a defensar-se no veig que tinga que vore res amb la immodestia.
La "greu" acusació que faig amb el "Baja, modesto" no es amb Jordi, sino amb la manera d'editar la notícia a La Cotorra respecte els socis de govern. No tinc ningun problema amb cap dels dos, si en compte de eixa expressió coloquial havera dit "excés de protagonisme" tal vegada ningú havera dit res, molts tenim clar que el protagonisme es inherent a la politica.

La Cotorra de la Vall ha dit...

¿Lamentable o per a riure?.
Ara resulta que La Cotorra té la culpa de l'entrevista en La Veu de la Valldigna i de les frases que reproduïm dites per l'alcalde.

No sabem a què es refereix amb això de "la manera d'editar la notícia", però a l'altra ho adornarem amb roses roges a vore si li agrada més.

Simplement ha usat la manera més poc elegant de reconéixer la pròpia clavada de pota: Matar el missatger.

Anònim ha dit...

Pues si, ha clavat la pota almig ja des del principi perque es comparen els dos alcaldes i es ahi on Jordi diu que cobra menys que l'exalcalde Manolo Vidal, però Manolo produïa dèficit "i este alcalde produeix superàvit”.
No se perque clava ell pel mig l'equip de govern.

Unknown ha dit...

Si el superàvit que es produeix es gràcies a l'alcalde com es diu a l'entrevista em sembla perfecte, que la major part de superàvit depenga de la rebaixa negociada amb el SAREB es altra evidencia, la qual publica esta editorial unes notícies mes avall, amb rètol sobre l'assemblea i l'assumpte de la compra del Parking. I aci si es collita pròpia vostra la de ressaltar el nom de l'alcalde dos vegades per cap de VB que es qui negocia directament. Jo entenc que això a dintre els partits es modus operandi i no passa res, pero tambe crec que es bo que en politica es puga criticar eixa ànsia de factotum. Ni manca d'elegancia contra el politic ni contra el blog, mes be reconeixement cap els socis del grup de govern amb sense els quals no s'havera canviat el sentit de fer politica a Tavernes. I ara no busqueu lligases amb la insinuació de les roses roges perque d'això tampoc hi ha res.

Anònim ha dit...

Altra vegada tenim els pperos frotan-se les mans. Que no s'en adoneu????. No conec a Juanjo Sala, pero fent lio i creant problemes és una mina. Com algú ha dit, com a minin obstructiu.
Victor, Jordi; Jordi Victor no feu cas aneu be i tots dos recollireu el que esteu sembrant. Els pperos tenen molts vots amprats, entre ells el meu, que ja no tindran. Tal vegada tingen el de Juanjo Sala, però no el meu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No justifiques que ho compliques més. En tota l'entrevista l'alcalde parla en plural, com un equip. Mai respon "jo" o "este alcalde" , sempre en plural, a pesar que les preguntes són fetes a ell, en singular. Mai dona la impressió de voler ser protagonista, sinó l'equip. Suposem hauràs llegit l'entrevista.

Uns exemples dels molt més que hi ha.

- Estem molt satisfets perquè hem complit un dels principals objectius de la legislatura: sanejar econòmicament l'Ajuntament

-"hem governat des del primer dia amb honestedat, transparència i participació"

-Hem sanejat les arques municipals, hem abaixat la contribució

- Hem donat un aire totalment diferent i fresc al govern. Hem fet quatre reunions veïnals informatives a la Casa de la Cultura i hem consultat el ciutadà

- Les més complicades les vàrem prendre en l'aprovació del Pla d'Ajust.

- si no preníem eixes mesures, no rebríem el finançament per a pagar les factures pendents de la legislatura passada, que bàsicament eren factures d'empreses de Tavernes

I deixem-ho ja.

Unknown ha dit...

Ja he dit que la expressió "desafortunada" venia d'altra notícia del blog, no de la entrevista, on ja he dit que anomena l'estalvi del parking i directa o indirectament varies vegades el nom de l'alcalde i no del que va negociar directament. Eixe comentari deuria ser el mes normal en politica, pero si no ens centrem i cadascú parla d'una cosa diferent mai ens podrem entendre, no cal desviar la discussió. Tots sabem que a cada blog posen els noms i les fotos dels seus protagonistes i es lo normal. Pero si ho hem de deixar quan tu vullgues millor crec que sobren tots els meus comentaris, perque m'agrada discutir en igualtat de condicions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens referíem a que està tot clar.
No a que no vulguem comentar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens referíem a que està tot clar.
No a que no vulguem comentar.

Unknown ha dit...

Perfecte, si esta tot clar no hi ha res mes que comentar. Que em disculpe si algú s'ha sentit ofés i bona nit.